Bevisste bloggere

Månedens Bevisste Blogger – Juni 2012

Bevisste Bloggere er en gruppe bloggere som tar bevisste valg i hverdagen med tanke på miljø og økologi. Vi startet denne “klubben” for over ett år siden og den har vokst til en flott gjeng på nå rundt 100 medlemmer – og fler skal vi bli! Hver måned kårer vi Månedens Bevisste Blogger hvor den utvalgte blir intervjuet og får et eget oppslag her i Grønn & Skjønn.

Med dette ønsker vi å presentere Månedens Bevisste Blogger for juni, nemlig Benedicte Sofie med bloggen Krydderpiken!

Hvem er du?

Benedicte Sofie. Kamuflert som Krydderpiken i bloggverdenen. Jeg studerer utviklingsstudier og samfunnsøkonomi på UIO, er 23 år og bor i Oslo. Også har jeg en pomeranian.

Hva blogger du om?
I utgangspunktet var bloggen ment til å være min digitale kokebok. Et sted på veien mistet jeg alle hemninger og blogger nå også litt om miljø, helse, gjenbruk, klær og livet generelt. Jeg lager stort sett det jeg kaller kjernesunn mat. Mat som er sunn fra kjernen og ut! Det innebærer ingen halvfabrikater og snarveier med e-stoffer, og så mye økologisk som mulig. Jeg lager mye rawfood, vegansk og vegetarisk mat. Hva vi putter på oss er vel så viktig som hva vi putter i oss. Særlig vi kvinner smører oss inn med produkter fra topp til tå uten å tenke over hva disse produktene faktisk inneholder. Huden er kroppens største pusteorgan og det du putter på huden går naturligvis rett inn i blodbanene. På bloggen deler jeg funn av og erfaringer med uskadelige og økologiske produkter! Gode, sunne valg på kafe og restaurant dukker også opp iblant.


 

 

 

 

 

 

 

 

Hva gjør deg til en bevisst blogger?
Jeg tar bevisste valg i butikken. Det er i hovedsak der man kan gjøre en forskjell for sin egen helse, dyrevelferd og for miljøet. Logisk nok så havner det du putter i handlekurven ofte i magen. Eller på huden. På bloggen prøver jeg å vise at det er gøy og enkelt å lage grønne måltider. Etter hvert knekker man «rawfood»-koden og da er det lett som lek. Det kan til og med gjøres på studentbudsjett! Regnestykket er enkelt. Kjøtt er dyrt, salat er billig. Bevisste valg stopper ikke i matbutikken. De må også gjøres i klesbutikken. Det vanskelig å vite om du støtter kleskjeder som opptrer forsvarlig eller ikke. Du vet derimot om du støtter opp under «bruk og kast»–samfunnet eller ikke!

Hva er ditt beste tips til en økologisk livsstil?
«Everything starts with a step». Start i det små. Dropp skinke på skiva til frokost, begynn med en vegetarmiddag i uken og utvid når du er klar for det. Les bakpå produkter i butikken og la være å kjøpe de som inneholder helse -og miljøskadelige stoffer. Det høres kanskje ut som en omfattende jobb å kartlegge hvilke produkter som inneholder slike stoffer, men igjen, start i det små. PS. Et bra sted å begynne er palmeolje og parabener. En enkel regel jeg etterstreber å leve etter er å spise mat som er mat i seg selv. Ikke mat som består av mange forskjellige ingredienser!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tusen takk til Benedicte Sofie for intervjuet og fine bilder. Bloggen hennes kan dere besøke her. Ønsker du å lese mer om Bevisste Bloggere og bli med? Da finner du mer info her!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Månedens Bevisste Blogger – Juni 2012

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.