Klær, Shopping

Slik shopper du bruktklær

Shopping trenger ikke nødvendigvis å bety overforbruk, en strippet lommebok og dårlig samvittighet. Å kjøpe bruktklær kan spare deg for masse penger, det er miljøvennlig og ikke minst – det ser mer originalt ut på. De første gangene man er i en stor bruktbutikk kan det føles litt overveldende. Ting er ikke sortert på samme måte som i kjedebutikker, du finner som regel ikke en genser i flere størrelser og alt kan virke litt rotete og stort. Derfor kan det være lurt med disse tipsene før du setter i gang!

1. Budsjettér shoppingen din. Dette kan være litt vanskelig, for du vet aldri hvor mye du kommer til å bruke på klærne, men ta med deg en 200-lapp og se hvor mye du får ut av den.
2. Ta med en venn for å få en annen mening enn din egen. Dette kan hjelpe deg å virkelig finne perlene!
3. Husk at når du kjøper bruktklær, så er det veldig viktig å prøve klærne på. Dette er fordi klærne kommer fra forskjellige designere og butikkjeder og størrelsene kan da variere veldig. Noen steder har ikke prøverom; da kan det være lurt å ha på seg en tynn singlet og en tynn strømpebukse i fall du må prøve klærne ute i selve butikken.
4. Sjekk alltid klærne nøye før du kjøper dem! Dette fordi de kan se tilsynelatende bra ut, men være hullete på baksiden, ha en ødelagt glidelås o.l.

5. Tenk lag-på-lag. Selv om en skjorte er litt flekkete på brystet, kan det godt tenkes at kragen er fin nok til at du bare kan bruke den som underlag til en fin vest. Dette er som regel greit (også for lommeboka) fordi skjortene pleier å være billige.
6. Bruktbutikker er fulle av fantastiske accessories som både er brukbare og billige! Hvorfor betale full pris for et belte når du kan få det for halvparten av det det opprinnelig kostet? Her er det også muligheter for å finne smykker som forteller en historie; inngraveringer er noe du sjeldent får tak i fra en kjedebutikk!
7. Se etter ubrukte klær med merkelapp. Disse klærne pleier som regel å koste mer, men ikke så mye mer. Dette er perfekt for deg som vil ha en litt mer moderne og ikke så vintage-preget stil.

8. Vask alltid klærne du kjøper når du kommer hjem.
9. Ta deg god tid. Skal du handle i en bruktbutikk er det viktig å være tålmodig, fordi oppsettet i en bruktbutikk som regel er helt annerledes enn det du er vant til. Titt nøye igjennom radene, selv om du tror du ikke kommer til å finne noe – du kan få deg en overraskelse!

Husk at når du shopper bruktklær, så har du råd til å ta flere sjanser. Det er ikke så farlig om du kjøper en cardigan til 50-lappen og innser at du ikke egentlig liker cardigans. Da bærer det tilbake til bruktbutikken med en donasjon!

God shopping!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Slik shopper du bruktklær

  1. Håper det er greit at jeg har linket til dette innlegget i bloggen min 🙂
    Du hadde så mange gode tips, og jeg skal prøve å ikke handle noen nye klær i 2015 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.