Bli bevisst, Ernæring, Helse, Kosthold, Mat

Spis fullkorn!

Alle vet at fullkorn er sunt (og godt), men visste du egentlig hvor sunt det er?
Studier viser at å spise tre porsjoner med fullkorn daglig istedenfor å spise raffinerte kornprodukter senker risikoen for mange kroniske sykdommer. Selv om fordelene er størst for de som spiser minst tre porsjoner daglig, er det noen studier som også viser at å bare spise en porsjon med fullkorn daglig er nok til å redusere risikoen for noen kroniske sykdommer. Budskapet er enkelt: Spis fullkorn!

Men hva er egentlig forskjellen mellom fullkornsprodukter og raffinerte kornprodukter?
Når hvetemel fremstilles, blir de sunneste delene av kornet fjernet i raffineringsprossesen. Dette er ikke tilfellet med fullkornsprodukter; derfor er det sunneste i kornet fortsatt intakt etter raffineringsprossesen. Dette kan man se tydelig på fargeforskjellen mellom fullkornsprodukter og raffinerte kornprodukter; fullkornsprodukter er oftere mye mørkere. Dog er det sånn at mange produsenter tilsetter fargestoffer i raffinerte kornprodukter, for å få usunne kornprodukter til å se sunnere ut. Pass opp for denne vanlige feilen – les alltid innholdsfortegnelsen først!

  • Flere fordeler ved å spise spise fullkornsprodukter er:
  • Risikoen for slag senkes med 30-36%
  • Risikoen for diabetes type 2 reduseres med 21-30%
  • Risikoen for hjertesykdommer reduseres med 25-28%
  • Det er lettere å opprettholde en sunn vekt
  • Bedre blodtrykk
  • Mindre sjanse for å få astma

Stapp i deg alt av fullkornspasta, -brød og -frokostblandinger du kommer over og ikke se bort i fra at brun ris, villris, bokhvete og havregryn inneholder de samme gode egenskapene.

God helse!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Spis fullkorn!

  1. Veldig bra skrevet, nok en gang! 🙂 Jeg vet at fullkort er bedre enn hvetemel når det kommer til kronisk sykdom, i og med at jeg er syk selv. Nå har det seg sånn at kroppen min ikke tåler fullkorn heller, men jeg tåler det helt klart mye bedre enn hvetemel! Supert innlegg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.