Hus og hjem, Velvære

Skap en fredelig atmosfære i hjemmet

Å komme hjem fra jobb eller skole er noe man skal glede seg til. Tanken om at man endelig er hjemme etter en lang dag er en av de tankene som skal gjøre deg avslappet, uansett hvor lite du orker å lage middag, rydde eller begynne med eventuelt skolearbeid (eller hjemmekontor). Derfor er det utrolig viktig å ha en fredelig atmosfære i hjemmet som gjør at du virkelig slapper av, spesielt til de dagene hvor du virkelig trenger det!

Skap en «gladsone» i huset ditt, om det så er et rom, en krok eller et hjørne. La de andre du bor med vite at når du er i denne gladsonen, så vil du helst ikke bli forstyrret. Pynt med blomster, stearinslys, en kopp varm te, en god bok og alt annet som gjør deg avslappet og glad.

Re sengen din hver dag. Å gjøre dette til en del av din morgenrutine tar ikke så mye ekstra tid (spesielt ikke etter litt øving). Hvordan sengen din ser ut reflekterer sinnsstilstanden din, heter et zen-buddhistisk ordtak.

La det naturlige morgenlyset bli den nye alarmklokken din. Istedenfor å våkne opp i mørket fordi du har trukket for gardinene, la morgenlyset vekke deg. Dette er en mye mildere og mer overkommelig måte å våkne opp på, selv om det er vanskelig å få til om vinteren for oss som bor i Norge eller hvis du bor på steder med mørketid.

Ha friske blomster rundt omkring i huset – spesielt på rom hvor du er ofte. Studier viser at nærvær av blomster reduserer stress betraktelig, dessuten ser det bra ut!

Ha et fast sted i huset hvor du har alt det du trenger hver morgen før du går ut av døra. Her kan du ha husnøkler, bilnøkler, solbriller, lommebok osv. På denne måten slipper du stresset med å lete etter navngitte ting hver morgen og ellers når du skal ut.

Dra ut stikkontakter til elektroniske apparater du ikke bruker. Elektronisk humming er tidvis litt vanskelig å høre, men følelsen av absolutt stillhet er umulig å ikke sette pris på når man skal legge seg. Dette er en utrolig avslappende og effektiv måte å sovne på!

Skal du male rommet ditt (på nytt), prøv å velg avslappende farger. Varmere fargetoner som gul-, oransje- og rødtoner kan faktisk øke blodtrykket ditt! For rom du har lyst til å slappe av i (for eksempel soverommet), gå heller for grønn-, lilla- og blåtoner på veggene.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Skap en fredelig atmosfære i hjemmet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.