Hårpleie, Prakisk tips

Slik unngår du hårtap

Hårtap kan være forårsaket av mange ting; vitamin- og mineralmangler, alder, stress, søvnmangel, hormonell ubalanse, sykdom, arv og forurensning.
Det er normalt å miste hår daglig, og ganske mange attpåtil, men blir det mer enn ca. 100 om dagen kan det være et tegn på at noe ikke er helt riktig – enten med deg selv eller med miljøet rundt deg.
Prøv å følg noen av tipsene nedenfor og se om det hjelper, men husk å alltid kontakt lege hvis du problemene vedvarer!

Bruk alltid en sjampo og balsam som passer til hårtypen din. Se hvilken sjampo som passer deg best her.
Gi hodebunnen massasjer regelmessig med lunkent vann og et par dråper arganolje eller annen olje du har liggende. Gjør dette to ganger i måneden.
Ikke gre håret ditt når det er vått! Det er nettopp da hårrøttene er svakest, så dette bør unngås.

Spis et næringsrikt kosthold fylt av frukt og grønnsaker, fullkorn og omega 3.
Vask håret regelmessig. Ved å holde håret rent minsker sjansen for infeksjoner o.l. som kan forårsake hårtap.
Behold roen! Stress skader hele kroppen og håret er ikke et unntak i dette tilfellet. Hårtap er et godt tegn på at du burde stoppe opp og ta en pustepause.
Sov nok. Dette kan også hjelpe med å holde stressnivået under kontroll.

Bytt hårfrisyre hvis du veldig ofte går med oppsatt hår. Å ha håret stramt i en hestehale er ikke det beste du kan gjøre for å unngå hårtap. Dette rett og slett fordi mange hår faller av når man prøver å sette det opp.
Prøv å begrens eller kutt helt ut kjemisk (varme)behandling av håret ditt, som for eksempel overdreven styling, permanente hårbehandlinger, retting, krølling osv. Å farge håret (kjemisk) er også svært skadelig hvis det gjøres for ofte!
Å føne håret ofte gjør at hodebunnen tørker ut og hårrøttene skades. La håret ditt lufttørke i hvert fall halvparten av tiden eller oftere enn det du allerede gjør.

Lykke til!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Slik unngår du hårtap

  1. For de som sliter med tynt eller lite hår både kvinner og menn, så anbefaler jeg http://www.mulkas.com. De har hårtransplantasjoner som utføres i Tyrkia for under halvparten av prisen i Norge. Resultatene er virkelig fantastisk og ikke minst det er ekte hår som tas fra din egen kroppshår. Og Tyrkia er bare 3 timer og 45 minutter unna Norge med fly (fra Oslo).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.