Alternativ til, Bli bevisst, Design, Interiør, Lag selv, Livsstil, Økologisk, Prakisk tips, Resirkulert, Sommer, Vegetar

Slik gjør du årets sommerfest grønn!

Miljøvennlig meny
Ja, en meny kan faktisk være miljøvennlig! Visste du for eksempel at det trengs 5700 liter vann for å produsere en halvkilo stek eller at det trengs 2400 liter vann for å produsere en enslig hamburger? Dette er utrolig miljøbelastende og kan unngås eller begrenses. Prøv å servere (økologisk) vegetarmat som tofu- eller bønnekebab, avokado- og mangosalat, grillede grønnsaker, bønneburgere og bønnesalater. Lag maten fra bunnen av, det er sunnere og dessuten mer økonomisk også. Finner du Fair Trade sjokolade, frukt, kaffe og te er det alltids verdt å ha med på menyen!

Grønn invitasjon
Med grønn invitasjon menes ikke at selve kortet skal være grønt, men at det ikke skal være kort i det hele tatt! Det finnes mange måter å lage en grønn invitasjon på, men den mest miljøvennlige er å sende elektroniske invitasjoner. Det finnes nettsider som du kan lage og sende invitasjoner fra, og det er som regel gratis. Ellers kan du bruke Facebook, sende SMS eller mail! Foretrekker du å sende ut fysiske invitasjoner, så velg en miljøvennlig papirtype og be de inviterte om å resirkulere invitasjonen.

Festlig pynt
Å pynte til fest er utrolig viktig. Det er gøy å kunne overraske med et innbydende bord og delikate detaljer. Å finne en kreativ måte kan gi deg mange hyggelige tilbakemeldinger fra gjestene utover kvelden. Spar penger og miljøet ved å droppe å kjøpe nytt pynt, og pynt heller med blomster fra hagen, markblomster, fine potteplanter som du har på bord og hjemmelagde lys og lykter. Det enkle er ofte det beste. Men skal du virkelig «go for it» kan du sy nye putetrekk av brukte tekstiler og snekre sammen benker, langbord og krakker av gamle paller eller annet materiale. Dekk til med fine tekstiler og pynt med hjemmelagde puter.

Server mat uten avfall
En annen miljøbelastende faktor som kan begrenses er hvor mye avfall du «produserer» ved å holde en fest. Engangsservise og store innkjøp som er unødvendig, bør unngås! Vil du ikke bruke penserviset ditt utendørs eller har du for få glass eller tallerkener, ta en tur på loppemarked og kjøp inn brukte kopper og kar, og gjerne i forskjellige farger og stil. En slik blanding kan se utrolig sjarmerende ut og gjør det dessuten lettere å holde styr på sitt eget glass utover kvelden. I tillegg er det mye penger å spare her!

Som alltid, husk å resirkulere, kildesortere og kompostere avfall dagen etter. God sommerfest!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.