Dyreforsøk, Dyrevelferd, Hudpleie, Innholdsstoffer, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen, Miljøvern, Økologisk, Samfunnsansvar

Dette bidrar DU til når du velger økologisk hudpleie!

Det er ikke bare egengevinsten med flott og sunn hud du får ved å velge god økologisk hudpleie, det er langt flere fordeler!

Økologisk hudpleie er dyrevennlig hudpleie.

Visste du at når du velger økologisk sertifisert hudpleie så bidrar du til å redusere utslipp som påfører miljø og dyreliv skade? Mange av ingrediensene som er helt vanlig i konvensjonell kosmetikk bidrar nemlig til å skape ubalanse i naturen.

Siloksaner f.eks har miljøskadelige egenskaper og benyttes hyppig i kosmetikk og hygieneprodukter. Dette stoffet brytes langsomt ned i naturen og finnes i mange deler av miljøet i relativt høye konsentrasjoner, blant annet i torsk fra indre Oslofjord. Siloksaner er en stor gruppe kjemikalier, som kan fremkalle kreft og kan skade mennesker og dyrs forplantningsevne.

Triklosan og parabener er eksempler på andre miljøgifter som er å finne i kosmetikk, men ikke i økologisk kosmetikk. Velger økologisk, bidrar du til å redusere miljøskadelige utslipp.

Gjennom bruk av økologisk kosmetikk støtter du også økologisk produksjon som skåner miljøet for sprøytemidler og kunstgjødsel. I fremstillingsprosessen stilles det strengere miljøkrav, og produktemballasjen er dessuten miljøvennlig og resirkulerbar.

En annen stor fordel med økologisk hudpleie er at produktene er dyrevennlige. Vi vet at mange av dere er svært opptatt av dyrs rettigheter, og det at man velger økologiske produkter, bidrar til å skåne dyr for forsøk og tester. Dyr blir dessuten skånet for å havne oppi selve produktet, fordi i vanlig konvensjonell kosmetikk er bruk av animalske ingredienser slik som dyrefett, collagen etc. en dyster realitet.

Ved å velge økologisk bidrar du altså til å ta vare på miljøet, naturen og dyrene, og forhåpentligvis gi signaler til bransjen om at det er økologisk som gjelder!

Hva er viktig for deg når du velger hudpleieprodukter?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.