Ernæring, Kosthold, Mat

Oktober og gresskarsesong

Gresskarbrød, gresskarravioli, gresskarpai, gresskarrisotto, gresskarøl – med andre ord er det oktober og tid for gresskar. Gresskar er ikke bare til for å bli skjært i til Halloween; det er også utrolig godt i alle slags matretter og har utrolig mange helsefordeler som er lure å være bevisst på!

En kopp med tilberedt og most gresskar inneholder mer enn 200% av det anbefalte dagelige inntaket av vitamin A, som er spesielt godt for (natt)synet. Gresskar er også rikt på karotenoider som inneholder betakaroten, noe som gir huden en fin, gyllen farge. Det hjelper også til med å redusere sjansene for kreft.

Gresskarfrøene som gresskaret inneholder er utrolig godt for hjertet. Hvorfor? Nettopp fordi utrolig mange nøtter og frø naturlig inneholder plantebaserte kjemikalier som heter phytosteroler. Phytosteroler er kjent for å redusere LDL-kolesterolet (det «dårlige» kolesterolet). I tillegg inneholder det mineralet sink, noe som veldig mange sliter med å få i seg nok av.

Gresskar beskytter huden ved hjelp av kraften fra frie radikaler. De frie radikalene hjelper huden med å holde seg rynkefri lenger og som tidligere nevnt inneholder gresskar utrolig mye betakaroten som hjelper huden med å holde seg gyllenbrun ut vinteren.

Har du hørt at banan inneholder mye kalium og derfor er bra etter trening, burde du kanskje bytte ut bananen med gresskar. Det viser seg nemlig at en kopp med tilberedt gresskar inneholder 564 milligram kalium. En banan inneholder bare 422 milligram kalium! Kalium er viktig for å gjenopprette kroppens elektrolyttbalanse etter en tung treningsøkt og gjør at musklene fungerer optimalt.

Og sist men ikke minst; fordi gresskaret inneholder mye vitamin C, kan det hjelpe til med å styrke immunforsvaret ditt. Dette er uansett et veldig viktig vitamin for å holde huden ung og for at kroppen skal klare å ta opp jern.

Kos dere med gresskar denne sesongen!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.