Green Spirit, Grønn frisør, Grønne godbiter, Grønne og skjønne favoritter, Hårpleie, Hårstyling, Kosmetikk, Less is More, Naturlig, Økologisk, Produktanbefalinger, Produkttips, Skjønnhet, Velvære

Slik velger du riktig økologisk hårpleie

hair

Det kan være vanskelig å velge riktige hårprodukter over nett når du ikke har en frisør til å konsultere deg. Vi har alle forskjellig hår som krever forskjellig pleie og styling. Å velge økologisk hårpleie er et godt valg for både miljøet og din egen helse, og det får du på nettbutikken GreenSpirit – men hvordan skal du velge de rette produktene? Her skal du få litt hjelp!

Først må du ta en titt på ditt eget hår. Noter deg hvilket utgangspunkt du har, og hva du ønsker å oppnå. Har du et tynt, fint hår som lett klapper sammen og blir flatt? Er det fargebehandlet? Tørt? Det er lurt å gjøre seg kjent med ting som dette. Visste du at hvis du har et veldig kjemisk skadet hår etter bleking og farging, kan det for deg føles tørt, mens det i virkeligheten har høy fuktighet inne i hårstrået og trenger proteiner? Mange tror automatisk at det er ren fuktighetspleie de trenger, når de i virkeligheten trenger tilførsel av proteiner. Jeg hjelper deg å ta testen! Husk at du kan ha en kombinasjon av flere faktorer.

hair2

Tørt hår: Å teste om du har tørt hår gjøres enkelt ved å bruke fingrene. Ta en liten del med hår og «tuppér» håret veldig forsiktig ved å stryke fingrene lett oppover håret (det er viktig at fingrenes bevegelse går oppover hårstrået, altså mot hodebunnen). Trykket skal absolutt ikke være hardt, du skal kun forsiktig stryke de oppover. Hvis håret nå bruser seg veldig til og står til alle kanter, er det et tegn på at det er fuktfattig og trenger fuktighetsgivende hårpleie.

Shampo: Mallowsmooth Shampoo
Balsam: Mallowsmooth Conditioner
Etterpleie: Lavender Smooth Balm

Kjemisk skadet hår: Hvis håret ditt har vært gjennom mye bleking eller farging, kan det være kjemisk skadet. Dette sees ofte ved at hårstråene får en «tyggislignende» effekt. Dette betyr at det er høy fuktighet inni hårstrået, og det blir mer elastisk. Dette kan du teste ved å gjøre håret vått, og deretter strekke forsiktig i det med begge hendene fra hver sin side. Jo mer elastisk det er og lett å strekke, jo mer skjørt og skadet er det. Hvis håret ryker lett er det et tegn på at det er veldig skadet. Dette betyr at håret ditt trenger proteiner som binder det sammen og styrker det. Som regel er det en kombinasjon av proteiner og fuktighet i produktene fordi proteiner gjør håret hardere og sterkere, derfor bidrar fuktigheten til å mykne det opp. Husk at bleking av solen gir samme skadeeffekten som kjemisk bleking, selv om det er i en mye mindre grad.

Shampo: Lindengloss Shampo
Balsam: Lindengloss Conditioner
Etterpleie: Less Is More Proteinspray

shANDcon

Tynt, fint hår som fort blir flatt og fett: Typisk nordisk hår er veldig tynt og fint. Dette har også lett for å klappe sammen og se flatt og livløst ut, dessverre. Å bruke produkter som tynger det ned vil gjøre vondt verre, så her er det viktig å velge riktig. Bruk shampo og balsam som gir volum og forhindrer fett hår. Når det gjelder pleie, kan det som gir veldig mye fuktighet tynge det ned, derfor kan en proteinspray i lengdene fungere fint som etterpleie.

Shampo: Aloe Mint Volume Shampoo
Balsam: Aloe Mint Volume Conditioner
Etterpleie: Less Is More Proteinspray

Ubalanse i hodebunnen: Ubalanse i hodebunnen kan sees ved at du er tørr og «støver», at det blir fort fett, at du flasser, at du er rød eller at det klør, for å nevne noen tegn. Enhver følelse av ubehag i hodebunnen bør sees nærmere på, og det er spesielt viktig å bruke hårprodukter som lindrer og skaper balanse igjen.

Shampo: Neem Scalp Relive Shampoo
Balsam: Neem Scalp Relive Conditioner
Etterpleie: Less Is More Herbal Tonic

Fargebehandlet hår: Enkelte produkter stripper håret for farge, og bidrar til at hårfargen som opprinnelig var fin mister glansen og forsvinner. Ofte føler man at man mister fargen fortere i lengdene og tuppene, fordi her er skjellaget mer åpent og fargen slipper fortere. Dette resulterer i en blank og fin bunn med livløse og lysere tupper. Sol gjør også at hårfargen slipper. Om du farger håret, er det lurt å bruke fargebevarende hårprodukter – og dette får du også i økologisk hårpleie.

Shampo: Lindengloss Shampo
Balsam: Lindengloss Conditioner
Etterpleie: Lavender Smooth Balm

For hele familien: Hvis du kun er ute etter noe enkelt som kan fungere for alle mann. Dette fungerer fint for hele flokken og gjør at dusjen ikke blir stappfull av ulike produkter.

Shampo: Cajeput Pure Balance Shampoo
Balsam: Cajeput Pure Balance Conditioner

circle_firstrange_EN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Slik velger du riktig økologisk hårpleie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.