Hårpleie, Hjemmespa, Hudpleie, Kroppspleie, Livsstil, Naturlig, Skjønnhet, Velvære

Hjemmelagede skjønnhetsmasker

Det finnes utrolig mye man kan lage sine egne masker og kurer av hjemme, kun ved bruk av naturlige oljer, frukt og bær. Lenge siden du har unnet deg litt egenpleie? Å ta et lite hjemmespa fortjener vi alle iblant. Det ligger masse oppskrifter på hjemmelagede kurer på nettet, så vi har samlet en liste over ingrediensene og forteller heller litt om hvilke effekter disse kan gi. Da er det bare å velge utifra sine egne, personlige behov.

OBS! Husk at…

.. med naturlige ingredienser slik som dette må gjerne virketiden forlenges litt for å få full effekt.

.. som hårkurer må disse gjerne brukes før sjampo for å unngå fett hår. Avslutt alltid med balsam for å lukke skjellaget.

Avocado: Avocado er svært fuktighetsgivende og passer perfekt for en tørr, sliten hud eller tørt og slitt hår. Frukten kan moses og gir fylde, og er derfor fin å blande med andre ingredienser for å få en fullverdig fuktmaske.

Honning: Honning har både en rensende effekt på huden, i tillegg til å virke oppstrammende og fuktighetsgivende. Huden får en «boost» og honningen er derfor fin å bruke når man føler seg litt gusten og blek. I håret kan faktisk honningen ha en mild lysnende effekt. Dette er fordi honningen har små mengder naturlig hydrogenperoksid – det samme stoffet man bruker til bleking. Man vil ikke se samme effekt som ved å bruke bleking, men ved å lage honningmasker i håret og bruke jevnlig vil man over tid kunne se en naturlig lysning av håret.

Moste jordbær: Syrene i bærene renser huden og gir glød.

Banan: Bruk gjerne overmodne bananer. Dette virker lindrende på huden. Banan er perfekt å bruke som base i en ansiktsmaske, da det gir fylde. Tilsett f.eks. litt sitronsaft og honning for å få en rensende maske til fet hud.

Kokosolje: Kokosolje har mange bruksområder. Den kan brukes til barbering, sminkefjerning, solbrent hud, bedre vekstvilkår i hodebunnen, innsektsbitt.. Mulighetene er mange. Som skjønnhetsmiddel kan den brukes for å tilføre masse fuktighet. Som hårmaske hindrer den proteintap og er derfor med på å holde håret sunt og sterkt. Litt gir mye, så man kan gjerne tilsette en liten dæsj kokosolje sammen med andre ingredienser for å styrke den fuktighetsgivende effekten av masken.

Jojobaolje: Jojobaolje har en balanserende effekt og kan brukes til behandling av kviser og uren hud, men også til tørr hud for å gi fuktighet. Fungerer utmerket som sminkefjerner, og oljen kan også brukes etter voksing og barbering for å lindre huden. Til håret gir den masse fuktighet og liver opp slitne lokker.

Mandelolje: Mandelolje balanserer hudens olje- og fuktnivå, og har god effekt på tørr og sensitiv hud. Dette er også en utmerket olje til å massere med.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.