Kosthold, Mat, Oppskrifter, Vegansk, Vegetar

Grønnsaksburgere

Grønnsaksburger høres kanskje ikke like godt ut, tenker du? Tro om igjen! Disse enkle, sunne og velsmakende veganske burgerne er både lett å lage og gode å spise. Å velge et vegansk kosthold er definitivt det rette om du ønsker å gjøre miljøvennlige valg og bidra til god dyrevelferd.

Det eneste du trenger, er…

  • Poteter
  • Gulrøtter
  • Grønnsaksbuljong
  • Mandelmel

Det beste er å bruke ganske mye, slik at du kan lage mange burgere. Disse kan enkelt oppbevares i en matboks i kjøleskapet og hentes frem ved behov for raske middager. Spis f.eks sammen med avocado og en deilig salat – tilsett gjerne bønner eller linser for å få mer proteiner til måltidet.

Poteter og gulrøtter skrelles og kokes med grønnsaksbuljong til de blir myke. Slå ut vannet, og mos med stavmikser til du får en stappe. Tilsett mandelmel til blandingen blir fast og lett å forme. Lag former etter ønsket størrelse og stek disse i panna. Bruk middels varme så det ikke brenner seg, men nok til å få de sprø på utsiden. Ikke ha det for travelt med å snu de – hvis de ikke rekker å bli faste nok, vil det lett bli søl og dele seg opp. La de steke til de får en skorpe før de snues.

Enkelt og fungerer til det meste!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.