Bli bevisst, Dyrevelferd, Ernæring, Helse, Kjemikalier i hverdagen, Livsstil, Mat, Miljøvern, Øko i Media, Økologisk

Nå er det bevist!

Et omfattende forskningsprogram i EU konkluderer med at økomat er sunnest. Økomat har høyere innhold av vitaminer og antioksidanter og lavere innhold av sprøytemiddelgifter og tungmetaller enn konvensjonell mat. Dette er hovedfunnet i det 5 årlige forskningsprosjektet i EU, QualityLowInputFood.
Dette knuser uttalelsen fra Helsedirektoratet der de hadde følgende uttalelse i Aftenposten i februar i år: «Ø
kologisk landbruk er ikke sunnere, mer miljøvennlig eller dyrevennlig». Som svar på dette uttalte Andestad i Oikos: «Dette sier de til tross for at Mattilsynet årlig påviser store funn av sprøytemiddelrester i konvensjonell bær, frukt og grønnsaker. Nå håper vi de leser de nye rapportene og er åpne for ny kunnskap.» Sammendrag av rapporten kan leses her. Og mer informasjon om prosjektet kan du finne her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.