Ernæring, Kosthold, Mat

Ønsker du deg ned i vekt?

Sommeren er på hell og mange har kanskje fått noen ekstra kilo i løpet av ferien. For de fleste er det å returnere til hverdagen igjen en grei måte å komme tilbake til normalvekten. Ønsker du litt ekstra drahjelp har vi noen tips. På VG Nett finner vi nemlig rådene om hvilke matvarer som hjelper deg ned i vekt.

Først og fremst: Det handler alltid om å få i seg færre kalorier enn man bruker når målet er å gå ned i vekt. Men noen matvarer kan altså hjelpe deg ytterligere på veien mot vekttap på grunn av deres spesielle egenskaper:

Kalsiumholdige meieriprodukter binder fett og gjør at kroppen må bruke mer av sitt eget fettalger. Eksempler på slike matvarer er: Mager ost, cottage cheese, skummet melk, lett yoghurt, lett kesam og lignende.

Mat med mye protein, koffein eller capsaicin øker forbrenningen. Gode kilder er: Ren kyllingfilet, fet fisk, karbonadedeig, kokt skinke, cottage cheese, linser, mager ost, kaffe, sort/grønn/hvit te og chili.

Enumettet fett forbrenner fett. Gode kilder er: Oliven, olivenolje, rapsolje, linfrø, valnøtter og valnøttolje.

Svært kalorifattige matvarer anbefales. Eksempler på dette er: Romanosalat, endiviensalat, asparges, agurk, eple, grapefrukt, chili og bringebær.

Husk å variere og spis regelmessig! Et ustabilt matinntak påvirker hormoner som styrer sult og metthetsfølelsen. Det er stor sjanse for å overspise dersom du spiser sjeldent.

Kilde: VG Nett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.