Baby og Barn, Ernæring, Gravid, Helse, Kjemikalier i hverdagen, Kosthold, Mat

Advarer mot fiskelever

VG Nett leser vi at Mattilsynet går ut og ber folk være forsiktige med å spise for store mengder fiskelever. Barn, fruktbare kvinner og gravide bør til og med holde seg helt unna lever i kostholdet. Dette er på grunn av det høye nivået av miljøgifter slik som dioksiner og dioksinlignende PCB.

På nettsidene til Mattilsynet leser vi at miljøgifter kan forekomme i sjømat. Derfor analyserer NIFES årlig på oppdrag av Mattilsynet forekomsten av fremmedstoffer i utvalgte produkter av fisk og fiskevarer.

Matportalen.no skriver at dioksiner og PCB ikke har noen akutte effekter på helsen, men at høyt inntak over tid kan gi skader.Tilskudd som tran og andre oljer som er laget på blant annet fiskelever, er rensket for farlige stoffer før det kommer i kosttilskuddsform.

Prøver Mattilsynet har gjort fant svært høye nivåer av giftig stoff hos ål fisket i Eidangerfjorden, der konsentrasjonen av dioksiner var ti ganger høyere enn det som er tillatt etter EU-forskrifter. Fiskeridirektoratet skal nå ha stoppet ålefisket i området.
Les mer om denne saken hos DinSide.
.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.