Ernæring, Kosthold, Livsstil, Mat

De beste rådene for å spise sunt

Helse- og kostholdsekspertene har talt. Dette er de beste rådene for et sunt kosthold.
  • Planlegg ukesmenyen; tenk enkelt og sunt. Å ovnssteke en form med grønnsaker og fiskefilet tar ikke lengre tid enn det tar å steke en ferdigpizza. Fiskekarbonader på grove brødskiver med salat kan også være en middag på travle dager forteller ernæringsfysiolog, Eli Anne Myrvoll Blomkvist.
  • Velg smart fett. Mykt fett fra fisk, nøtter, oliven, avokado og planteoljer er bra for både hjertet og vekten. Vi trenger mykt fett for å forbrenne eget fett. Fet fisk, valnøtter og linfrø gir omega-3-fett som er viktig for hjertet og hjernen sier ernæringsfysiolog, Gunn Helene Arsky.
  • La den sunne snacksen være tilgjengelig! Sett fram frukt på bordet og ha ferdigkuttet gulrot og kålrot i en bolle med vann i kjøleskapet er rådet fra ernæringsfysiolog, Eli Anne Myrvoll Blomkvist.
  • Dersom det ble kjøpt inn litt for mye bananer og annen frukt, kan de deles opp i biter og fryses i mindre porsjoner. Det er flott å ta igjen til bruk i den daglige smoothien forteller informasjonssjef ved Opplysningskontoret for frukt og grønt, Britt Kåsin.
  • Dessert hver dag! Dette er Kari Jaquessons slagord. Trimdronningen mener dessert demper godtesuget hos barn og voksne drastisk. Desserter kan også være både sunne og gode.

Kilde: VG Nett

Har du flere smarte tips, del de gjerne med oss!

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “De beste rådene for å spise sunt

  1. fordelen med grønnsaker er at man kan stort sett bare stappe det i seg uten å tenke stort over kalorier, karbohydrater etc. greit for de av oss som ikke blir mette på små porsjoner 🙂

  2. Hvor tar dere det fra at plantefett er sunt? Omega 6 er jo drivstoff for betennelses… Bruk animalsk fett, hvis du vil ha sunt fett for cellene i kroppen, så trenger du ikke antioksidanter heller siden cellene ikke går i stykker så lett…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.