Ernæring, Grønne godbiter, Oppskrifter, Økologisk, Produktanbefalinger, Produktomtaler, Produkttester, Vegetar

Sunn og god julesjokolade

For en stund tilbake skrev vi om produktene til Økosjokolade, råvarene du trenger for å lage din egen sunne økologiske sjokolade. Nå som julen er i anmasj passer det perfekt å teste disse produktene. Julen byr på mange søte fristelser, og hva er vel bedre enn lage noe som både er sunt og godt?

Vi smeltet ca 250 gram kakaomasse sammen med 250 gram kakaosmør i vannbad. Bitene var litt store så det tok litt tid før det smeltet. Så et lite tips her er å hakke opp bitene litt først. Ikke fall for fristelsen å varme det opp på komfyren, da kan det bli for varmt og de næringsrike stoffene forsvinner. Denne sjokoladen er og bør forbli rå. Vi brukte yaconsirup og litt sukrin som søtningsmiddel og smakte oss til slik at det ble passe søtt. Til slutt blandet vi i hakkede nøtter og litt økologisk vaniljepulver. Det ble så helt i former og satt kjølig.

Det som er så fint er at man kan smake seg til akkurat slik man liker sjokoladen, om man liker den lys eller mørk, søt eller mer bitter. Dessuten blir resultatet en sunn sjokolade med masse antioksidanter og næringsstoffer. Å lage sin egen økosjokolade er enkelt og det skal mye til for å mislykkes. Vi ble veldig fornøyd med resultatet og det blir nok ikke lenge til vi må lage mer! Sjekk ut Økosjokolade for oppskrifter og råvarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Sunn og god julesjokolade

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.