Grønne godbiter, Mat, Oppskrifter, Økologisk, Vegetar

Ukens grønne godbit

LINSESUPPEDette høres kanskje kjedelig ut, men smaker helt nydelig! Linser er proteinrike og gir masse energi, så om du trenger å lade batteriene, ta deg en stor skål med denne suppen og du er klar for det meste.

Dette trenger du til 2 til 4 personer:
4 ss olivenolje

1 stor løk i tynne skiver
4 hvitløksfedd i tynne skiver
1 ts spisskummen
4 dl brune, grønne eller gule linser

6 dl kaldt vann
2 dl grovt hakket spinat
Havsalt og nykvernet pepper

Varm olivenoljen i en gryte på medium varme. Ha i løk med litt salt og sauter i omkring 10 minutter mens du rører til de er kylne. Ha i hvitløk og spisskummen og varm et minutt til før du har i linser og vann, Kok opp og la småkoke under lokk i omkring 20 min. Ta av platen og mos til suppen er jevn. Sett over platen igjen og ha i spinaten. Salt og pepper etter smak. Kok noen minutter til. Server med pitabrød av sammalt hvete og gode sorte oliven.

Oppskrift fra boken ”Grønn og Skjønn”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.