Grønne godbiter, Mat, Oppskrifter, Økologisk

Sunn tapas

Så enkelt kan det være å lage fristende tapas som samtidig er sunn! Her er oppskrift på spinatwraps:
Ingredienser
2 stk fullkorntortilla

4 ss kesam mager
100 g frisk spinat
200 g røkt skinke
12 stk tannpirkere
 
Slik gjør du
1. Smør kesam utover tortillalefsene.
2. Legg utover et lag med røkt skinke.
3. Skyll spinaten godt og fordel det over den røkte skinken.
4. Rull tortillalefsene sammen og skjær dem i skiver. Stikk inn en tannpirker i hver skive, så de holder deg sammen.

Kilde: Matprat.no

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “Sunn tapas

 1. Fryktelig feil å kalle seg «dyrevennlige bloggere» når dere presenterer retter med dyreplageri (x2 i denne oppskriften). I tillegg hentet fra matprat.no som årlig får 90 millioner av våre skattepenger for å reklamere for at folk burde spise mer kjøtt.

  1. Vi er først og fremst en øko-blogg og ikke en veganer-blogg, og det går fint an å være dyrevenn og dyrevennlig selv om man spiser kjøtt, fisk og fjærkre. Synes det blir helt feil å kalle folk som spiser kjøtt for dyreplagere. Det finnes økologiske alternativer hvor dyrs velferd er satt i fokus. Jeg synes det blir for dumt å rakke ned på oss av den grunn. Men vi har full respekt for de som velger å avstå fra kjøtt, og ønsker at folk tar sine egne valg når det kommer til dette.

   Vi er veldig opptatt av dyrs rettigheter også når det kommer til sminke og kosmetikk. Driveren av Dyrevennlige Bloggere ønsket oss velkommen med, og da vil vi veldig gjerne være med å promotere det flotte initiativet.

   1. Jeg snakker ikke om økoblogg, jeg snakker om ikonet på høyresiden, hvor dere reklamerer med at dere er dyrevennelige, når det ikke er tilfellet. Du kan aldri bruke ord som dyrevennlig og dyrevelferd når det snakkes om kjøttindustrien. Om man ikke plager dyrene selv, så gir man pengene sine til en industri som systematisk utnytter og dreper milliarder av dyr hver dag. Om man dreper selv eller betaler noan andre for å gjøre det, er to sider av samme sak. Hva er dyrevennlig med drap? Økologisk oppfostrede dyr blir slaktet på de samme slakteriene som de ikke-økologiske, så der er det ingen forskjell.
    Om man bryr seg om dyr, så spiser man dem ikke, eller godtar at de lever et liv bygget på utnyttelse, der den endelige hensikten er å slakte dem for så å spise dem. Når dere ikke er en matblogg, men fokuserer på kosmetikk som ikke er testet på dyr, hva har da oppskrifter fra matprat her å gjøre? Totalt unødvendig. Dyrevennlige bloggere er da et merke som tar avstand fra èn type utnyttelse, men støtter en annen, og er da et helt meningsløst ikon.

    1. Hei Adele! Ønsker du mer info om Dyrevennlige Bloggere må du ta kontakt av driveren bak dette flotte initiativet. Vi har rett og slett ikke kapasitet til å ta noen diskusjon med deg her og nå. Om du ikke finner riktig inspirasjon for deg i denne bloggen så får du heller la være å besøke siden vår.

 2. Det har jeg gjort, men fikk et veldig lite reflektert svar, som vitner om at dyr bare har egenverdi om det er kaniner eller katter. Hadde dere ikke hatt det tåpelige merket på siden her, så hadde jeg ikke hatt noe imot denne bloggen. Men dobbeltmoral skårer lavt i min bok. Man skulle tro at noen som hevder de er en «bevisst blogger» hadde reflektert litt mer enn å bare avfeie det man får kritikk for.

  1. Beklager, denne bloggen er fremdeles ikke noe for deg! Jeg har desverre ikke kapasitet til å ta denne diskusjonen med deg. Jeg foreslår heller at du bruker din egen blogg til å skrive om dette temaet hvis du har behov for det! Beklager, men vi er ikke noen stor organisasjon som kan følge opp og diskutere med alle som ønsker det. Uansett, kritikken er notert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.