Grønne godbiter, Mat, Oppskrifter, Økologisk, Raw Food, Vegetar

Rå frukt-nøtt-sjokolade

Det er veldig enkelt å lage sin egen sunne og rå sjokolade. Det beste er at du kan lage den med akkurat de ingrediensene som du liker best. Som vanlig har jeg slumpet i vei når jeg lagde denne frukt- og nøttesjokoladen, men omtrent slik gikk jeg fram:

Først så smeltet jeg økologisk og rå kakaosmør i vannbad. Hakket de store klumpene opp før jeg hadde det i vannbadet slik at det ikke skulle ta evigheter før det smeltet. Deretter blandet jeg i godt med økologisk kakaopulver slik at massen tyknet og ble sjokoladefarget! Som søtning brukte jeg yucca sirup. Jeg hadde også godt med rosiner, mandler, tørkede tranebær og litt kakaonibs i blandingen. I tillegg tilsatte jeg litt ekte økologisk vaniljepulver samt litt salt. Her er det bare å smake seg frem til man får det slik man liker best.

Til slutt hadde jeg i enda mer kakaopulver, slik at konsistensen ble helt tykk. Jeg presset så blandingen ut på et bakepapir så det ble en flat og jevn plate. Lurt å prøvesmake før man avslutter altså. Etter å ha stivnet i kjøleskap ble platen skjært opp i passende biter og servert. Smaker kjempegodt – og er veldig sunt!

Har du noen tips til rå og sunn sjokolade? Da vil jeg gjerne høre 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Rå frukt-nøtt-sjokolade

  1. Mmm, det så godt ut!

    Jeg skal lage rå sjokolade selv i kveld tenker jeg 🙂 Jeg bruker kakaosmør, kokosolje, agavesirup og kakaopulver. Som fyll bruker jeg nesten alltid ristede hasselnøtter, tørkede tranebær og litt himalayasalt, har fått helt dilla på det. Men tenkte også jeg skulle eksperimentere litt med pistasjenøtter, quinoa og kokos i kveld. Blir spennende 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.