Forskning, Helse, Livsstil, Mat, Økologisk, Raw Food

Ja til mørk sjokolade

Bilde fra artikkelen Rå frukt-nøtt-sjokolade

Ønsker du bedre blodomløp og minske risikoen for hjerte- og karsykdommer? Ja, da er det bare å spise mørk sjokolade! Og helst økologisk og rå sjokolade, sier vi!

VG Nett kan vi lese at dette var konklusjonen i en undersøkelse av nattarbeidere som fikk spise sjokolade. Forskere antar at det er antioksidanten flavanol som er helsefremmende, et antioksidant som det finnes mye av i kakaobønnen. Fra før av har forskerne funnet ut at skiftarbeid ødelegger arbeiderens naturlige døgnrytme og øker faren for hjerte- og karsykdommer. Men en bit mørk sjokolade kan altså bidra til å redusere den økte risikoen.

Gladnyhet for deg?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Ja til mørk sjokolade

  1. Helt klart! Jeg hadde tilfeldigvis med meg en 70% bocca på jobb i natt, hehe 😛 Men når jeg får tid skal jeg lage selv igjen, det er jo tusen ganger bedre 🙂

  2. De fleste sjokolader som selges i butikkene inneholder jo en del usunne ingredienser i tillegg til i utgangspunktet veldig sunne kakaoen da. Se: http://www.forskning.no/artikler/2007/mars/1173537402.13.

    Men det finnes et alternativ som ikke gjør det, og hvor kakaobønnene som brukes er soltørket og kaldpresset. Noe som gjør at de ekstreme mengdene med antioksidanter som finnes i kakaobønnene bevares mye bedre enn om kakaobønnene blir varmebehandlet og alkalisert slik som er den vanlige måten å lage sjokolade. For mer info se: http://helsekakao.no/ og http://xokolade.no/ 🙂

  3. Bente: Høres bra ut! Selvgjort er velgjort 🙂

    Henry: Det er sant som du skriver, takk for linker!

    Ingunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.