Hagestell, Mat, Oppskrifter, Økologisk, Urter, Vegetar

Red hot chili peppers

Ja, nå begynner de supersterke chiliene å bli knallrøde! En liten stund var jeg i tvil om de begynte å råtne da de sakte men sikkert gikk fra frisk grønn til gråsvart overflate. Heldigvis fortsatte de å endre farge og mange av de er nå blitt røde. Denne chilitypen heter superchili og blir svært sterk. Styrken måles til hele 10.000 scovillegrader som vi si at denne er mye sterkere enn både jalapeño og tobascosaus. Men det finnes langt sterkere chilityper, faktisk helt opp til 16 millioner scovillegrader, bare se oversikten på Wikipedia. Men denne chilien som jeg har her er uansett mer enn sterk nok for meg. Tenkte å lage et par flasker med chiliolje, men ønsker meg flere tips til hva jeg kan bruke suprsterk chili til. 

Har du noen smarte tips? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Red hot chili peppers

  1. Kjøp deg en flaske med thailandsk soyasaus ( kjøpes på asia mat). Bland en dl soyasaus og et par spiseskjeer med lime. Smak til. Deretter bruker du frisk koriander, kanskje litt sjarlottløk og skiver chillien. Dette er en fantastisk asiatisk/thailandsk chilisaus som kan stå lenge i kjøleskap. Godt å bruke over woken som en ekstrasaus etter tilbredning, over risen eller kjøtt generelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.