Hagestell, Mat, Naturmiddel, Økologisk, Urter, Vegetar

Oppsummering urtehagen – Del 1

Vi har denne våren og sommeren skrevet om min lille urtehage. Jeg sådde alt fra tomatfrø og dill til physalis, chili og stevia. Her er første del av oppsummeringen:

Stevia
Endte opp med 12 flotte steviaplanter med kraftige supersøte blader. På frøposen står det at innholdet gir 8 – 10 planter med 70% grobarhet. Sådde ikke alle frøene fra posen og fikk alikevel så mange flotte planter. Plantene er ett til flerårig så disse vil jeg oppbevare inne i vinter. Etter høstingen for en liten stund siden har urtene fortsatt å vokse, så her blir det mer sunt sukker å hente.

Chili
Jeg sådde to typer chili, Super chili og Joe’s Round. Førstnevnte frøpose inneholt åtte frø hvor jeg sådde ca seks. Grobarheten skal være på 75% og jeg har fire flotte superchili-planter med mange små røde chilier (venstre bilde oppe). Joe’s Round var jeg ikke så heldig med. Like mange frø ble sådd med lik grobrhet. Kun tre planter har vokst opp og de blomstret svært sent i sommer. På bildet over til høyre kan dere skimte en liten grønn knoll som jeg tror blir den eneste frukten å høste av dette slaget. Plantene er blitt flyttet inn slik at de ikke tar skade av den lave temperaturen ute. Begge chiliplantene er ett-årig, så disse blir kun bevart til fruktene er ferig modnet. 

Del 2 av oppsummeringen kommer neste søndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Oppsummering urtehagen – Del 1

  1. Jeg har planer om å få grønne fingre til våren. Da skal jeg prøve meg på både stevia og chili! Takk for inspirasjon!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.