Drikke, Ernæring, Helse, Livsstil, Økologisk

Bedre enn brus

Det er desverre slik at vi nordmenn er blant de i verden som drikker mest brus. Det er faktisk ganske mange som drikker brus som tørstedrikk til hverdags! Det er skremmende. Brus inneholder store mengder sukker i tillegg til masse E-stoffer. Her er noen tips til sunnere og bedre alternativer:

Vann
La alltid vann være tørstedrikken. Når man er tørst er det nettopp vann man trenger. Vann er dessuten med på å rense kroppen. Vær kreativ, tilsett noen sitronskiver, appelsinskiver eller agurk og gi vannet nye smaksnyanser. Sørg alltid for at du har vann tilgjengelig, i et stort glass på arbeidsplassen, i en flaske når du er på farten og i en karaffel når du er hjemme.

Saft
Saft kan være greit i moderate mengder siden det ofte inneholder mye sukker. Men hold deg for all del unna de syntetiske variantene. Hervik sin økologske bringebærsaft smaker bare nydelig, og solbærsaften fra Olseng bærgård er også økologisk og helt uten syntetiske tilsetningsstoffer. Se etter økologisk saft i butikken!

Juice
Her er det også en del sukker i form av fruktsukker. Hold deg unna nektarer som er tilsatt ekstra sukker. Velger du rene juicer eller presser selv får du også i deg masser av vitaminer som gjør deg godt.

Har du noen gode tips til leskende og sunne drikker?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “Bedre enn brus

  1. Min favoritt er å blande ut ferskpresset juice med vann. Snillere for både lommebok og tenner 😛 Har jeg veldig lyst på brus blander jeg juice og farris. Jeg innbiller meg iallefall at det er sunnere enn vanlig brus 😉

  2. Hva med å lage hjemmelaget is-te med f.eks stevia som søtning? Lag en stor kanne og ha det stående i kjøleskapet! Godt og sunt!

  3. Jeg har gjort mitt beste kjøp – jeg har kjøpt meg en juice/saft sentrifuge. Det har gjort at jeg har fått, bare på noen dager, ett vannvittig overskudd! 🙂 Jeg ELSKER å drikke brokkoli, spinat, squash, agurk, eple og sitron til frokost! Høres nok rart ut, men det føles livgivende og er ikke spesielt dyrt, om man ikke regner med selve maskinen da. Det føltes faktisk som om den var nedbetalte første dagen:-) Så folkens – alternativ til brus er absolutt EGENPRODUSERT JUIVE

  4. saft sentrifuge har jeg også køpt meg.Det ble ikke den jeg ønsket meg mest,men håper denne gjør jobben.Gleder meg til å ta den i bruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.