Boktips: Ekte vare

tirsdag 19. juli, 2011 - 2 Kommentarer »
Les Mer: Bli bevisst, Bøker, Kosthold, Livsstil, Mat, Økologisk

Ekte Vare er en oppfølger av Den Hemmelige kokken som vakte stor oppsikt da den kom ut for noen år siden. Her skrev forfatteren om hvordan mye av maten folk flest spiser, er jukseprodukter som prøver å etterligne ekte vare. Blant annet lærte han leserne en del om hvordan man tolker matvarenes innholdsdeklarasjoner og gav dem dermed et enkelt middel  til selv å avsløre jukset og legge ut på veien med ekte vare.

Største delen av Ekte vare er en utvidet utgave av den innkjøpsguiden som var å finne i Den hemmelige kokken. En rekke oppslag er kommet til for nye matvarer, og de eksisterende oppslagene er utvidet. Dessuten har forfatteren tatt med opplysninger om hva som er å få tak i økologiske og tilføyd personlige tips. Boka gir også en oversikt over tilsentningsstoffer, litt om begrensningene i den informasjonen som blir gitt til forbrukerne, veiviser i forskjellige merkeordninger og avsløringer om hvordan vi blir lurt av både matprodusenter og dagligvarebutikker med fagre ord og varenes plassering i butikken.

Tittel: Ekte vare

Forfatter: Mats-Eric Nilsson (oversatt av Jan-Tore Egge)

Pris: 299kr 

Kan kjøpes her!

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

  1. Ida sier:

    Den ligger i bokhyllen min, på tide å lese den nå!

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.