Bli bevisst, Bøker, Kosthold, Livsstil, Mat, Økologisk

Boktips: Ekte vare

Ekte Vare er en oppfølger av Den Hemmelige kokken som vakte stor oppsikt da den kom ut for noen år siden. Her skrev forfatteren om hvordan mye av maten folk flest spiser, er jukseprodukter som prøver å etterligne ekte vare. Blant annet lærte han leserne en del om hvordan man tolker matvarenes innholdsdeklarasjoner og gav dem dermed et enkelt middel  til selv å avsløre jukset og legge ut på veien med ekte vare.

Største delen av Ekte vare er en utvidet utgave av den innkjøpsguiden som var å finne i Den hemmelige kokken. En rekke oppslag er kommet til for nye matvarer, og de eksisterende oppslagene er utvidet. Dessuten har forfatteren tatt med opplysninger om hva som er å få tak i økologiske og tilføyd personlige tips. Boka gir også en oversikt over tilsentningsstoffer, litt om begrensningene i den informasjonen som blir gitt til forbrukerne, veiviser i forskjellige merkeordninger og avsløringer om hvordan vi blir lurt av både matprodusenter og dagligvarebutikker med fagre ord og varenes plassering i butikken.

Tittel: Ekte vare

Forfatter: Mats-Eric Nilsson (oversatt av Jan-Tore Egge)

Pris: 299kr 

Kan kjøpes her!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Boktips: Ekte vare

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.