Ernæring, Helse, Hudpleie, Kosthold, Mat, Økologisk, Prakisk tips, Skjønnhet

Sunt fett – Plei huden innenfra!

Du investerer kanskje i gode hudpleieprodukter som kremer, masker og renser, men visste du at du kan gjøre enda mer for huden din? Vil du gjøre maksimalt for å beholde huden frisk, ung og vakker så bør du begynne å tenke fett, sunt fett – innenfra!

 

Essensielle fettsyrer

 

Omega-3 og omega-6 er fettsyrer som kroppen ikke kan produsere selv, derfor er det viktig å tilføre dette i kosten. Disse fettsyrene inngår som viktige byggesteiner i huden – hver eneste hudcelle er avhengig av å få tilført omega-3 og omega-6. Det holder fuktigheten på plass i huden, demper betennelsesreaksjoner og holder skadelige stoffer ute. Huden er avhengig av god fukt for å se frisk ut.

Gode kilder til Omega 3: Laks, ørret, tunfisk, sardiner, makrell, valnøtter, linfrø og linfrøolje.
Gode kilder til Omega-6: Olivenolje, oliven, soyaolje, margarin, kornvarer, kjøtt m.f.

Umettet fett

 

Det er også viktig å tenke på det andre fettet i kosten. Mettet fett slik som smør, fete meieriprodukter, pølser, salami og bacon bør reduseres og byttes ut med matvarer med umettet fett. Det er umettet fett som holder huden smidig og «smurt» innenfra. Umettet fett finnes i to former, enumettet og flerumettet. Begge er bra for huden, så vel som for hjertet og vekten.

Kilder til enumettet fett: Oliven, avokado, nøtter, rapsolje, kylling.
Kilder til flerumettet fett: Oliven, fet fisk og fiskeoljer, soyaolje og myk plantemargarin m.f.

 

Tips: Start dagen med en spiseskje god økologisk olivenolje og noen valnøtter – så er du i gang!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.