Alternativ til, Bli bevisst, Ernæring, Farlig kjemi, Helse, Hva er grønt?, Kjemikalier i hverdagen, Klima, Livsstil, Miljøvern, Naturlig, Økologisk, Prakisk tips, Samfunnsansvar

Økologisk mat på budsjett

Det er ingen hemmelighet at økologiske matvarer kan være litt dyrere enn konvensjonell mat. Samtidig så har det aldri vært viktigere å spise økologisk. Hvordan skal man få til dette uten å bruke hele lønna si på mat? Det er heldigvis mye du kan gjøre for å spise mer økologisk i hverdagen!

Å spise økologisk kan innimellom være vanskelig, spesielt hvis du bor i mindre byer, der det ikke er like stort utvalg som det er i storbyene. Men det trenger ikke å bety at du ikke kan spise økologisk. Velg basisproduktene dine i økologiske utgaver! Basismatvarene er de du spiser mest av. Spiser du mye havregryn og mange poteter, er det kanskje best for deg å satse på økologiske varianter av disse matvarene. Da er det ikke så farlig med de produktene du ikke spiser like ofte.

En annen viktig «tommelfingerregel» man burde huske på når man er på økologisk matvarehandel, er at det er viktigst å velge økologisk frukt og grønt når du skal spise skallet på grønnsakene. Det er ikke like viktig (men fortsatt veldig bra!) å kjøpe økologiske bananer som det er å kjøpe økologiske epler. Skallet på eplene inneholder mange sprøytemiddel som du godt kunne spart deg for!

Et alternativ til økologisk mat (hvis det blir veldig vanskelig å finne det), er å velge lokalprodusert mat når de er i sesong. Disse matvarene kan være alt fra rosenkål til jordbær. Norskprodusert mat inneholder lite sprøytemiddel sammenlignet med matvarer fra andre land.

Det er alltid mye sunnere å lage maten selv, fra bunnen av. Da unngår du mange tilsetningsstoffer. Her er det mye penger å spare, også! Å kjøpe en pakke med økologisk havegryn kan være billigere enn å kjøpe en ferdigblandet frokostblanding. Økologiske rosiner er langt billigere og sunnere enn en stor sjokoladeplate.

Sjekk også lavprisbutikkene – de kan nemlig ha flere tilbud på økologiske matvarer enn du tror!

Har du forresten noen gode tips til øko-mat på budsjett?

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “Økologisk mat på budsjett

  1. ICA og Coop har jo sinne økologiske billig-merker, og hvis en spiser mindre kjøtt, sparer en penger som en kan bruke på økologisk istedet.

  2. Flere butikker som følger opp, også rema1000 i oslo har 20%på alle økoprodukter, det er fabelaktig å kunne finne økologiske matvarer – laks, kylling, grønt og oljer til akseptable priser! Huura og takk for innlegg 🙂

  3. Bra innlegg! Ja, for det kan virkelig være vanskelig og dyrt å velge/ få tak i økologisk mat. Jeg spirer mine egne økologiske spirer, frøene får jeg kjøpt på nettet. Spiring er fantastisk gøy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.