Acorelle, Alphanova, Fotpleie, Green Spirit, Hagestell, Hårfjerning, Hjemmespa, Hus og hjem, Kroppspleie, Livsstil, Økologisk, Pomarium, Prakisk tips, Produkttips, Rengjøring, Solbeskyttelse, Velvære

Vårinspirasjon og vårgleder!

Når naturen våkner fra vinterdvalen, blir dagene lange igjen, kveldene lyse og små grønne museører dukker opp på bjørka. Da våkner også lysten til å være utendørs, komme seg i aktivitet og kanskje pynte seg litt ekstra også.

Riktig nok siler det ned av friskt regn innimellom og kan hende blåser det litt, men uansett er det slik at regnet vasker bort gammelt støv og skitt og gjør klar til tørre fine sommergater med varm sol på asfalten.

I mai kan man også se frem til noen ekstra fridager, kanskje pynter man opp på terasser og uteområder med nye blomster i verandakasser og krukker, og noen av oss liker også å så frø som vi forsøker å få til å spire! Ikke få har sin første grilling utendørs denne måneden og solens D-vitaminrike stråler har som oftest allerede gjort de fleste av oss mer opplagt enn vi var i den mørke årstiden. Videre er det gjerne denne måneden de fleste forbinder med årets første softis, en pils eller noe annet godt på en av de nyåpnede uterestaurantene. Sist men ikke minst er det både nasjonaldagen vår og etterhvert pinse, så mange gode grunner til å stelle pent både med seg selv og omgivelsene sine denne måneden!

Tiden er riktig så fin for vårrengjøring, på flere plan. Litt opprydding av uteplassen og bortkjøring av diverse hageavfall og kosting/spyling av carport og bakård er greit å ha fått unna. Husk også å rengjør blomsterkrukkene med varmt vann og grønnsåpe, da trives årets nye blomster så mye bedre! Er det enda fare for nattefrost der du bor er stemorsblomster det sikreste, men også margeritter og pelargonier er rimelig hardføre og dessuten vakre, så dette er populære vårblomster.

Inndørs er det fint å få pakket bort vintertøy og vinterutstyr, samt kanskje ta en oppsamlingsrunde til Fretex, med det man selv ikke har brukt for lenger. Ellers er det jo mange som liker å henge opp nye og lyse lette gardiner som slipper inn de etterlengtede solstrålene. Husk bare på at vårsolen er skarp og tar godt, så det er greit å huske på solbeskyttelse allerede nå.

I nettbutikken lanserer vi nå en økologisk serie med solprodukter, et fransk merke som heter Alphanova. Dette er trygg solpleie for barn og voksne, EU-godtkjent og uten parabener, som beskytter mot både UVA og UVB stråling. Serien er uten  nanopartikler og kjemisk solfilter og finnes i forskjellige solfaktorer fra 15 til 50, for både voksen, barn og baby. Serien finnes i både spray og kremutgaver.

Nå før selve solsesongen er kommet skikkelig i gang er det lurt å forberede huden litt i forkant på sola gjennom å skrubbe den skikkelig og pleie den godt så man får jevnest mulig brunfarge. Pomarium Regenerating Gourmet Exfolating Scrub er fantastisk for ansiktspeeling. Den inneholder eplefiber og passer for alle hydtyper. Den etterlater en frisk og lukseriøs følelse og er lett å skylle av. Til kroppen anbefaler jeg Acorelle Body Scrub med økologisk bivoks og mandelkjerner. Den påføres fuktig hud en til to ganger i uken, samt dagen før eventuell hårfjerning. Acorelle har mange gode voksprodukter til dette formålet, noen beregnet på kroppen og andre igjen til ansiktshuden.

Acorelle har også produkter som forsinker gjenveksten av hår, noe som kan være greit når vi går mot varmere tider og gjerne viser litt mer hud. Acorelle Hair Regrowth Minimizer for kropp og Acorelle Hair Regrowth Minmizer for ansikt. Begge produktene med dokumentert effekt og sertifisert av Ecocert.

Da gjenstår det bare å ønske alle lesere en fantastisk vår, nyt den og ta vare på deg selv! Skulle føttene bli slitne av mye gåing i vår fine natur så har tomtomMAMA en fantastisk «fot & bein gel» som virker svalende og kjølende på undersåttene. Hva med et godt fotbad og litt påfølgende pedikyr som du avslutter med denne? Det er lov å stelle godt med seg selv i blandt!

 Skrevet av Christel Rønvik Håvoll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.