Miljøvern, Prakisk tips

Reis grønt i sommer

Alle liker å dra på ferie. På TV-show er den største og beste premien du kan få en utenlandsreise til et land med eksotisk klang og det beste du kan gjøre er å reise rundt å se verden.
Å dra på ferie til steder som ligger langt unna ofta er dog sett på som litt tabu, spesielt hvis du mener at du selv er miljøbevisst. Mye av dette er fordi flybensin er kjent for å være skadelig for miljøet.
Betyr det at vi må slutte å reise på ferie? Sannsynligvis ikke. I mange tilfeller er reising nødvendig for utdanning og forretninger. Det vi trenger å gjøre, er å reise smartere og grønnere. Her er noen tips til hvordan du kan reise grønnere, både i sommer, men også ellers når du reiser:

Pakk lett. Ikke ta med deg gitaren eller ti forskjellige skopar til en 5-dagers ferie. Når et fly er tungt lastet, bruker det mer bensin på å lette. Jo lettere flyet er, jo mindre bensin blir brukt! Ta derfor bare med en bag med klær og vask klærne i utlandet hvis du trenger det.

Bo på et grønt hotell. Dette tipset er kanskje det som utgjør mest forskjell, i hvert fall hvis du er avhengig av å bo på et hotell. Mange hotell markedsfører seg som grønne hoteller der de fører en grønn livsstil. Her kan du lese mer om grønne hoteller.
Det aller beste er hvis du bor med en venn. Den personen du skal bo med, skal sannsynligvis bruke strøm uansett, derfor vil det å bo med dem redusere utslipp. Dere vil spare energi og forhåpentligvis vil det bli mer moro!

Velg suvenirene dine med omhu. Plastpiper, bordskåner med tricolore-mønster og et helt servise med Golden Gate-bruen som motiv er ikke alltid like nødvendig (for ikke å snakke om at det er tungt å ha med seg på hjemreisen). Suvenirerer er greit, men prøv å begrense deg litt 🙂

Sist, men ikke minst, prøv å ta tog eller buss der det går! Det går busser til mange steder i Europa, for eksempel Tyskland, Sverige, Frankrike, Tsjekkia og Danmark. Det er mange destinasjoner å velge mellom; snakk med det regionale busselskapet ditt og de vil overføre deg til riktig kontaktperson! Ja, det tar kanskje lenger tid, men du får nyte utsikten mens du krysser landegrenser, du kan møte på mange interessante mennesker og i mange tilfeller er det billigere enn å fly.

God tur!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.