Helse, Mat, Prakisk tips

Hvordan oppbevare matvarer trygt

Det er vel bare å putte matvarene i kjøleskapet med en gang du har kjøpt dem? Ikke helt. Å oppbevare nyinnkjøpte matvarer trygt kan være med på å beskytte deg og familien din mot matforgiftning. Her er noen tips til hvordan du oppbevarer maten trygt:

Forsikre deg om at kjøleskapet ditt er kaldt nok. Kjøleskapet bør ha en temperatur på mellom 1-2 grader Celsius. Har du ikke et digitalt termometer, invester i et kjøleskapstermometer og sjekk temperaturen på kjøleskapet ukentlig. Fryseren din bør ha så lav temperatur som mulig, men ikke noe varmere enn -16 grader Celsius.

Vask frukt og grønt godt, selv om det står at det er vasket og klart til bruk. Et godt tips er å vaske alt med en gang du kjøper det ved å ha grønnsakene i saltvann i 15 minutter. På denne måten er det klart til bruk når du trenger det. Oppbevar grønnsakene i kjøleskapet i plastposer eller lufttette bokser.

Pass på at rått kjøtt og annen mat ikke er nær hverandre i kjøleskapet. Rått kjøtt bør pakkes inn i folie og bli plassert i lufttette bokser for å forhindre spredning av bakterier til andre matvarer.

Ikke plasser kjøtt eller meieriprodukter i kjøleskapsdøra. Dette er fordi kjøleskapsdørtemperaturen i de fleste kjøleskap ikke er like kald som i resten av kjøleskapet.

God handletur!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Hvordan oppbevare matvarer trygt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.