Bli bevisst, Mat, Miljøvern, Samfunnsansvar

Scampi – ikke bare en uskyldig rekeart

Vårt forbruk av scampi, eller kjempereker som det også er kjent som, har aldri før vært like høyt. En uskyldig rekeart, trodde du? Slettes ikke.

Barnearbeid, ødelegging av mangroveskoger og korallrev, utpining av fiskeressurser og brudd på menneskerettigheter er alle grunner til at scampien har fått et dårlig ry blant miljøvernorganisasjoner og miljøforkjempere. Som om det ikke var nok med det, blir scampien i tillegg pumpet full av antibiotika og farlige kjemikalier for å holde sykdommer unna.
Dårlig for miljøet og menneskene og i tillegg skadelig for helsa – er det virkelig verdt det?

I Sverige har de aller fleste dagligvarekjedene kuttet ut salg av scampi, men i Norge selges det som aldri før. Det er kjent at dagligvarekjedene trenger press på seg for å slutte å selge populære varer.

Scampi er unødvendig å masseprodusere og lett å unngå. Her kan du lese mer om hvorfor du burde kutte ut scampien en gang for alle. Ikke glem å signere oppropet mot scampi nederst på siden – kanskje er det det lille dyttet dagligvarekjedene trenger for å slutte med salget av scampi…

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.