Grønne godbiter, Mat, Oppskrifter, Vegetar

Squash istedenfor pasta

Noen ganger er det eneste man vil ha en stor bolle med spaghetti og pesto eller spaghettisaus, men man orker egentlig ikke et stort og tungt måltid. Eller kanskje du har litt dårlig samvittighet fordi du ikke fikk i deg gårsdagens 3 grønnsaker? Da kan det være lurt å erstatte pasta med squash, enten den er rå eller kokt!

Å bruke squash som pastaerstatning er perfekt; både fordi smaken er ganske mild og lik pasta og fordi utseendet er ganske likt spaghetti. Sånn gjør du:
1. Kutt en vasket squash i to like store deler (på langs).
2. Ha squashens flate side på et stekebrett med bakepapir og stikk squashen med en gaffel over hele. Bak de to squash-delene på 175 grader i 45-60 minutter eller til squashen er myk nok til å bli gjennomtrengt med en gaffel.
3. La squashen kjøle seg ned. Snu den, ta en gaffel og skrap innsiden av squashen med den, helt til lange, spaghettilignende tråder løsner.
4. Ha squashen i en bolle og ha litt pastasaus eller pesto over. Bland godt og server på samme måte som du ville gjort med pasta.

Foretrekker du å spise rå grønnsaker, gjør du sånn her:
1. Ta en rå og vasket squash og kutt av endene.
2. Ta en grønnsaksskreller og skrell av skallet på squashen. Noen vil ha dette med i pastaen, andre kaster det for å få et mer pasta-lignende utseende på squashen.
3. Fortsett å skrell squashen helt til du kommer til frøkjernen (denne kaster du). Ha alt skrellet i en bolle og tilsett pastasaus eller pesto.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Squash istedenfor pasta

  1. Jeg pleier å bruke julliennejern og skrelle til jeg kommer til kjernen. Bruker skallet også, hiver strimlene i en bolle med litt salt og varmt vann og lar det stå noen min før jeg heller av vannet og tilsetter saus osv! Så bruker jeg kjernen i smoothie, så slipper jeg å kaste noe 😀

    1. Det hørtes ut som en god og kreativ metode! Det er jo i skallet mesteparten av næringen ligger.. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.