Pepperkaker uten palmeolje

lørdag 15. desember, 2012 - Ingen Kommentarer »
Les Mer: Ernæring, Gode råvarer, Kosthold, Mat, Produkttips

Pepperkaker og pepperkakebaking hører julen til, men tidligere i år ble det avslørt at så å si alle ferdige pepperkakeprodukter inneholder den regnskogødeleggende og usunne palmeoljen. Vi gir deg oversikten over de trygge alternativene. 

Pepperkaker

Regnskogfondet og Grønn Hverdag har undersøkt palmeoljeinnholdet i pepperkakene til de største produsentene i Norge, og ifølge dem inneholder de aller fleste pepperkakeproduktene mellom 7 og 11 prosent palmeolje. Alle ferdige pepperkaker og pepperkakedeiger fra Sætre, Bjørken, IKEA, Rema 1000, Coop og Bakers og Berthas Bakeri  inneholder f.eks. palmeolje.

Palmeolje regnes som et lite miljøvennlig alternativ, og er også meget ugunstig for helsa.

Uten palmeolje
Regnskogsfondet og Grønn Hverdag har kun funnet én produsent som ikke bruker palmeolje i produktene, og som leverer pepperkaker til dagligvarebutikkene.

Lierne selger palmeoljefrie pepperkaker og pepperkakedeig, og leverer til ICA Supermarked, Meny, Ultra, Eurospar, Spar Marked, Spar Supermarked og Safari.

– Vi jobber for utfasing av palmeolje i alle våre produkter, dessuten ville vi ha ekte vare med hjemmelaget smak og erstattet derfor palmeoljen med meierismør, sier Geir Holen, Kommunikasjonsrådgiver i Lierne Bakeri og Rieber & Søn til Grønn Hverdag.

I tillegg vil du også finne palmeolje-fri pepperkaker i produktene til Den Gode Baker i helsekostbutikkene, og hos W. B. Samson (bakerikjede i Oslo og Akershus).

Om du vil være helt sikker på at pepperkakene er fri for den ugunstige oljen, så kan du eventuelt prøve deg på din egen pepperkakeoppskrift!

Hva er din beste pepperkakeoppskrift?

Guri Merete Smenes

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.