Sukkerfrie Marshmallows

fredag 22. mars, 2013 - 2 Kommentarer »
Les Mer: Grønne godbiter, Oppskrifter

Denne oppskriften har vi hentet fra Mat for Sjelen’s Søte Fristelser, og er en av forfatterens egen favoritt. De er farlig gode! Nydelige grillet, og fantastiske i kakao!

Sukkerfrie Marshmallows

Dette trenger du

  • 1 + 1 dl vann
  • 3 ss gelatinpulver
  • 3 ss sukrin
  • 3 ss agavesirup*
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • En klype salt
  • Hakkede nøtter eller kokosmasse

Slik gjør du

Bland sammen 1 dl vann og gelatinpulver i en bolle, og la dette stå og svelle. I mellomtiden blander du sammen 1 dl vann, sukrin og agavesirup i en kjele, og varmer dette opp til kokepunktet. Hell den kokende væsken i en tynn stråle i bollen med gelatin, mens du mikser kraftig med en håndmikser. (Har du en kjøkkenmaskin med visp, er denne super å bruke). Miks blandingen kraftig i ca 10 minutter, til du får et stivt ”skum”. Her kan det være greit å ha en mikser med stativ…

Kle en firkantet form ca 20×20 cm med matpapir, og strø godt med finhakkede nøtter i bunnen (evt. Kokosmasse). Ha ”skummet” over i formen, og glatt det fint utover. Ha over et lag hakkede nøtter på toppen. Sett formen kjølig i 1 – 4 timer, til massen har ”satt seg”. Skjær massen i passe store biter.

God fornøyelse!

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

  1. Ida sier:

    Herlig! Er det en fotnote som skulle fulgt med ang. agavesirup? Jeg tenker at jeg bytter det ut med lønnesirup eller honning, i hvert fall :-)

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.