Ernæring, Helse, Mat, Oppskrifter, Økologisk, Prakisk tips

Middagsplanlegging – nøkkelen til et sunt og variert kosthold!

«Hva skal vi ha til middag i dag?» er en evig klassiker for mange. Man står der sliten i butikken, magen buldrer, blodsukkeret er på et absolutt minimum og ungene skriker. Det er ingen tvil om at det da blir en lettvint, og kanskje ikke fullt så sunn løsning denne gangen, heller….

Variert kosthold med middagsplanlegging

Løsningen for å få en litt bedre middagsvane er planlegging! Planlegger man middagen enten en dag i forveien eller for en hel uke, kan rettene ikke bare bli sunnere, men også mer velsmakende og varierte. For bare tenk på hvor mye god mat som finnes! Begrensningene sitter som regel i ditt hodet når sulten står på som verst.

Det finnes mange gode verktøy for middagsplanlegging. De fleste kjedebutikkene har app’er og oppskriftssamlinger hvor de har gjort jobben for deg. Herlig ikke sant? Rema 1000 har «Middag til under hundrelappen«, Meny har «HverdagsMeny«, og Coop Mega har «Ukens middagstips» for å nevne noen. Du må selvsagt ikke følge butikkenes middagsplaner til punkt og prikke, men bruk de heller som en inspirasjonskilde til din egen middagsplan. Det viktigste er at middagsplanen din blir skrevet ned, enten i en oppskriftsbok, på en tavle på kjøkkenet eller på PC’n. Da har du planen klar og du kan gjøre innkjøp deretter.

Ikke glem å skrive noen notater i ettertid også. Var middagen i dag spesielt vellykket, skriv den inn på en favorittliste!

Av andre spennende inspirasjonskilder kan vi nevne nettsider som f.eks Fru Timian, MatPrat, Trines Matblogg og Mat på Bordet. Nettet oser over av matbloggere og matportaler, det skal mye til for at du ikke finner inspirasjonen du trenger.

Har du en favortitt-matblogg du følger? Tips oss gjerne om nettsider som har gode, spennende middagsoppskrifter som kan bidra til en lettere middagsplanlegging.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.