Acorelle, Alphanova, Bli bevisst, Green Spirit, Hårfjerning, Kroppspleie, Less is More, Livsstil, Naturmiddel, Økologisk, Prakisk tips, Produktanbefalinger, Produkttips, Solbeskyttelse, Sommer, Terre d'Oc, Velvære

Klar for sommerferien!

For mange av oss er det snart sommer, sol & ferietid og kanskje skal man til varmere strøk.  Da er det greit å gjøre noen små forberedelser, både med tanke på pakkingen OG med tanke på å klargjøre kroppen for å vise frem litt mer hud enn ellers.

summerÅ pakke smart innebærer b.l.a å pakke lett, unngå å fylle opp med unødig mange produkter i kofferten og pakk ned fornuftige størrelser! Til dette formålet er det at Travel size produktene kommer hendig inn, samt multiprodukter som kan fylle flere funksjoner og bruksområder samtidig.

Dette har vi tenkt på i nettbutikken og kan tilby komplett hårpleie og styling i reisestørrelser; Nå finnes nemlig flesteparten av Less Is More produktene i Travel Size. Om du er rask kan du benytte deg av kampanjen hos Green Spirit og få med en liten hårbørste på kjøpet hvis du handler minimum fire travel size produkter, bare husk å legge den i handlekurven.

Et annet produkt som man med fordel kan putte i toalettvesken er miniutgaven av tomtomMAMA Fot & Beingel, svalende & kjølende gele for føttene som føles fantastisk etter en typisk feriedag som innebærer mye tråkking i varmen på jakt etter ferieattraksjoner! Den virker oppkvikkende og vitaliserende på tunge og utmattede føtter og bein. De blir raskt i god form igjen og hjelper dessuten for sirkulasjonen. Med mynteolje, mentol og hestekastanjeekstrakt av høy kvalitet.

Vi har mange forskjellige økologiske Multiprodukt, men særlig ett som jeg har lyst å trekke frem  i denne forbindelsen er det fantastiske Terre d’Oc Shea Butter. Hele 13 forskjellige bruksområder finner vi og boksen på 150 gram tar ikke spesielt stor plass i bagasjen, samtidlig som den er svært drøy i bruk.

terre d'oc shea butter

Flere sheasmørbaserte produkter finner du i reisekitet, terre d’Oc Shea Travel Set. Dette settet inneholder dusjsåpe, håndkrem, shea butter og leppepomade i reisestørrelse som du kan ta med hvorhen du skal. Den søte mandelduften, de kremede og myke konsistensene og de lindrende egenskapene er perfekt for hele familien.

Reiseapoteket, enten man velger å tilbringe ferien i norsk natur eller i mer fremmende strøk, bør som et minimum inneholde det vanlige, sånn som pyrisept, plaster og sårsalve. Men også naturmidler som Aloe Vera Gel har sin misjon i et reiseapotek. Det er et multiprodukt som fungerer som førstehjelp på solskader, insektsstikk og forbrenninger ellers, f.eks fra brennmanet.

Er du eller dine plaget av reisesyke i bil eller båt finnes det også her naturlige alternativ. Apotekene selger både armebånd som skal dempe dette, de såkalte «Sea Band»  og dessuten ingefærtabletter som har en gunstig virkning mot kvalme (Gvita Ingefærtabletter er et fint og naturlig alternativ spesielt for de yngste).

Skal man utenlands, og spesielt til land med mange fremmende bakteriekulturer, så er det en selvfølge å booste magens immunforsvar med en tilførsel av melkesyrekapsler. Her finnes mange ulike alternativer i salg, både på apotekene og på helsekosten. Spør gjerne etter produkt spesielt beregnet til reiser. Det er også smart å begynne en tid i forkant av turen, men det er ikke for sent om du  snart skal til å dra og ikke har husket det, alt hjelper!

Våtservietter er et annet produkt som mange finner uunnværlig på ferie, særlig dersom man har små barn med på turen. I følge Grønn Hverdag er de fleste våtservietter som selges over disk i Norge relativt trygge med tanke på miljø og allergihensyn, bortsett fra de som er fra giganten Pampers, som inneholdt EDTA-forbindelser som skader miljøet. Gå helst for nedbrytbare wipes, slik som Alphanova Natural Baby Wipes, disse er heller ikke dyretestet. Et alternativ til vanlige våtservietter er engangsvaskekluter av papir som man fukter og oppbevarer i en tett plastpose. Problemet med de fleste våtservietter er nemlig at de er testet på dyr og mange vil se det som et minus.

Myggmiddel bør stort sett også være med i sekken/kofferten, særlig dersom man har tenkt å dyrke noen som helst form for friluftsliv. Et naturlig alternativ er også fint mulig her. «Siste Stikk» myggolje er et helt rent naturprodukt bestående av sibiredelgran, Lavendel, Sitrongress, Geranium og Palmarosa i en base av solsikkeolje og renset Strutseolje. Produktet kommer i form av en hendig Roll-on og fåes kjøpt på helsekost.

Som forberedelse til ferien er en god kroppsskrubb et must for et best mulig solingsgrunnlag og de fleste vil vel ønske å fjerne litt kroppshår også. Acorelle Hair Removal Strips for kropp er økologiske og hypoallergene kaldvoksstriper ferdig til bruk som også er enkle å ta med i bagasjen. Disse finnes også i egen utgave spesielt beregnet for armhuler og bikinilinje.

Som en god skrubb anbefaler jeg Acorelle Body Scrub til å preparere kroppen med både før og under solsesongen. Jevn og pen brunfarge avhenger i stor grad av en jevn og fin hud og det oppnår man med en god peeling.

Trygg solpleie

Selfølgelig trenger man også solbeskyttelse og god beskyttelse forhindrer ikke bare solforbrenning, det får også frem den gyldne flotte fargen som de fleste av oss trakter etter. Det er ikke pent å være solbrent, dessuten er det som vi vet skadelig!  Alphanova Sun solkremene er å få i faktor 15-30 og 50+ i egne utgaver for både barn og voksne.

Dette er  trygge solkremer fri for parabener, kjemisk filter, nanopartikler, syntetisk parfyme og mineralolje. Alle solkremene er EU-godkjente, er økologisk sertifisert av Ecocert og er fri for dyretesting. Her er det 100% mineralsk filter (fysisk filter) som beskytter mot solens UVA og UVB stråler. Altså trygge for både mennesker og miljø både på land og i vann!

I ferien har man kanskje litt bedre tid enn ellers til å pynte seg og hva er da bedre enn å fremheve en vakker og sunn brunfarge når man først har oppnådd den. Det bringer meg videre til et annet Multiprodukt fra nettbutikken, nemlig Acorelle Glittering Dry Oil.

Det er en eksklusiv økologisk tørrolje med skimmer som består av 100% naturlige råvarer. Den fukter, nærer og forgyller huden uten å etterlate den fet. Produktet gir en strålende glød og dybde til din brunfarge.  Det passer alle hudtyper samt til håret og det er nydelig bl.a på kragebein, skuldrer og legger for at huden skal se brunere og blankere ut. I tillegg virker det pleiende.

Drikk vann!

Til sist vil jeg ta med et enkelt råd som mange har en tendens til å glemme, nemlig ang. væskebalansen! Er du i Norge trenger du ikke fancy kjøpevann, det holder å fylle en vanlig flaske med springvann som du passer på å ha tilgjengelig ute på tur, både små og store blir fort trøtte og grinete om man glemmer å få i seg nok drikke i sommervarmen. Spesielt viktig blir dette selvsagt i sydelige strøk der temperaturene kommer oppimot 30-40 grader. Da er det vann som gjelder, husk å kjøpe nok flaskevann i syden, brus, kaffe og alkoholholdige drikker virker vanndrivende og teller IKKE i denne sammenhengen.

Ha en fin, Grønn & Skjønn sommer!

Skrevet av Christel Rønvik Håvoll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Klar for sommerferien!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.