Allergi, Alternativ til, Drikke, Ernæring, Helse, Mat, Naturlig, Økologisk, Prakisk tips, Produktomtaler, Produkttester, Produkttips, Vegetar

Butikkjøpt plantemelk

De siste ukene har vi vist dere hvordan man kan lage sin egen plantemelk. Det finnes mange forskjellige typer plantemelk, og skal du kjøpe ferdig plantemelk vil du se at det også er mange merker å velge mellom. Alt fra Alpro Soya til Oatly. Hvordan smaker de forskjellige merkene? En kjapp «guide» – utdyp gjerne hvis du vil!

Alpro Soya
Alpro er et veldig godt og kvalitetssikret soyamelk-merke. Smaken er veldig fyldig og søt (man kan også kjøpe usøtet) og melken finnes i mangfoldige varianter – alt fra vaniljesoyamelk til usøtet soyamelk finnes kjøpt.

GoGreen
GoGreen sin melk er ganske grei. Man kan få tak i både havre-, ris- og soyamelk og de tilbyr også forskjellige smaker og varianter – både sjokoladesoyamelk og usøtede, naturlige melker. Smaken er grei, men havre- og rismelken kan være litt tynne og spesielt havremelken kan lett smake litt utvannet. Veldig nøytrale, milde smaker.

Oatly
Oatly er et merke som spesialiserer seg på havremelk og forskjellige havremelksprodukter. Smaken er frisk, fyldig og kremete og smaker veldig godt i frokostblandinger og alene.

Synnøve
Det norske merket Synnøve har også kommet med flere varianter plantemelk – alle beriket med forskjellige vitaminer og mineraler (kalsium, vitamin D, B-vitaminer og vitamin E). Smaken er veldig fyldig, men kanskje litt for søt, spesielt sjokolademelken.

NATURLI’
Et dansk merke som lager både rismelk og soyamelk økologisk! Disse melkene egner seg best til bakst, men vaniljesoyamelken smaker ypperlig og har en mild og rund smak som ikke er for søt. Det eneste som man bør være obs på, er at melken ikke er tilsatt vitaminer og mineraler.

Provamel
Smaker som en blanding mellom Alpro Soya og GoGreen sin soyamelk: Ikke for søt, men samtidig tjukk nok til å ikke være for tynn. Denne melken er ganske naturlig og er spesiallaget for å være sunn.

Rice Dream
Et merke som spesialiserer seg på å lage rismelk. Denne melken er ekstremt søt og passer best i bakst og til frokostblanding. Det finnes mange forskjellige smaker, men som sagt, alle er ganske søte så styr unna hvis du ikke liker søt melk. Melken er også ganske tykk til å være rismelk, men kan fortsatt være litt for tynn for dere som ikke liker tynn melk.

Alle merkene som er nevnt, får man kjøpt i vanlige butikker med litt større utvalgt. Du får også kjøpt kvalitetsmelk på helsekosten og i Sverige. Sjekk også i din nærbutikk – du blir overrasket over hvor mye de egentlig har gjemt i hyllene!

Lykke til med melkeprøvinga!

Skrevet av: Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Butikkjøpt plantemelk

  1. Da jeg først begynte med plantemelk, og samtidig var vant til vanlig mengde sukker i alt mulig, så syntes jeg at det var rismelk som var den beste melkeerstatningen. Vanlig kumelk er jo litt søtt det også, og så er rismelken mest nøytral på smak av all plantemelk syns jeg. Faoritten min nå er havremelk fra Oatly, den er litt søt så den passer godt til frokostblanding og gir sødme i grøt og smoothies (og så slipper man den rare soyasmaken som usøtet soyamelk har…). På noen helsekostbutikker (i alle fall Røtter) selger de også mandelmelk, quinoamelk, hasselnøttmelk, hampfrømelk o.l. Mange spennende varianter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.