Bli bevisst, Ernæring, Gode råvarer, Helse, Kosthold, Livsstil, Økologisk, Vegetar

Sunne fettkilder

Fett er essensielt for en sunn og velfungerende kropp. Det er kanskje litt forvirrende å vite hva som er sunt fett og hva som ikke er sunt fett. Det viktigste å huske på er å ikke kutte det ut, men heller fokusere på de sunne fettkildene, som vi her skal komme med noen eksempler på.

Olivenolje
Olivenolje er en olje rik på vitamin A, B1, B2, C og D og gjør underverker for hår, hud og negler. Ikke minst er den med på å motvirke mange livsstilssykdommer som diabetes, noen typer kreft og hjerte- og karsykdommer. Flere sunne oljer er f.eks sesamolje, avokadoolje, solsikkeolje og rapsolje.

Avokado
Avokado er en av de sunneste og reneste fettkildene du finner. Denne frukten er naturlig beriket av vitamin E og massevis av sunne fettsyrer (bl.a omega 3). Å spise avokado regelmessig har vist seg å hjelpe å holde kolestrolet nede og motvirke dårlig øyehelse.

Fet fisk
Fet fisk som laks, tunfisk, makrell og sardiner inneholder utrolig mange sunne og nødvendige fettsyrer (og ikke minst nærinsstoffer!). Fet fisk motvirkerer også høyt kolestrol og hjerte- og karsykdommer og bidrar til mange sunne omega 3-fettsyrer som er godt for hud, hår, negler og hjerne.

Nøtter
Nøtter er utrolig gunstig for helsen. Alt fra mandler og peanøtter til paranøtter og macademianøtter. Les gjerne denne artikkelen for flere fakta om helsegevinster ved å spise nøtter.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.