Alternativ til, Baby og Barn, Bli bevisst, Gode råvarer, Helse, Lag selv, Naturlig, Oppskrifter, Økologisk, Prakisk tips, Vegetar, Velvære

Hjemmelaget giftfri tannkrem

Har du gått tom for tannkrem og glemt å kjøpe ny? Da kan disse oppskriftene komme til hjelp!

De aller fleste har disse ingrediensene liggende. Natron nøytraliserer syrer fra plakk og hjelper til å forebygge betennelse og sykdommer i tannkjøttet, mens eteriske oljer renser og gir frisk pust. I tillegg er disse oppskriftene fri for syntetiske stoffer slik som SLS og fluor, og de er dessuten vegan- og vegetarvennlige, ettersom ingen ingredienser har animalsk opphav og ingenting er dyretestet. Bruk gjerne økologiske ingredienser hvis mulig!

Kaneltannkrem
1 ts natron
¼ ts kanel
1 dråpe økologisk tetreolje (valgfri, men anbefales)

Peppermynte- og nelliktannkrem
½ ts natron
½ ts havsalt
1 dråpe essensiell olje av nellik
1 dråpe essensiell olje av peppermynte

Slik gjør du:
Bland sammen ingrediensene i en liten kopp eller bolle. Dypp en fuktig tannbørste i bollen/koppen og børst tennene på vanlig måte.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “Hjemmelaget giftfri tannkrem

 1. Et utrolig smart innlegg. Hvem går ikke tom for tannkrem iblant, og da har en denne fine guiden til hjemmelaget tannkrem som en kan mekke på kjøkkenet før kveldstid.

 2. Hei! Jeg lurer på hvilken effekt det har på tennene med tanke på langtids bruk? Man kan også bruke bakepulver (som inneholder bikarbonat), men tannlegen sa at dette ikke burde brukes mer enn 1 gang i uka – hvordan er dette i forhold til natron?

  1. Hei, Eirin!

   Jeg tror svaret på spørsmålet er avhengig av hvilken tannlege du spør.
   Jeg ville heller ha kjøpt en flourid-fri tannkrem og heller supplert med bakepulver 1 gang i uka etter behov eller for å spare på den flourid-frie tannkremen som gjerne er litt dyr.

 3. Oi dette har jeg venta på .For jeg så en rapport om hvor mye gift stoffer dem bruker i tannkrem og hvordan det påvirker oss i hverdagen!
  Så stoooooooooor takk til dere som laget sida.

 4. […] Hvis du blander en halv teskje natron og en halv teskje havsalt sammen med en dråpe essensiell olje av nellik og peppermynte, får du deg en fin og smakfull tannkrem. Bland alt sammen i en liten bolle, ta tannbørsten under vannkranen før du dypper den i blandingen og børster tennene slik du pleier. Fiks ferdig tannkrem! […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.