Alternativ til, For kvinner, For Menn, Gode råvarer, Hudpleie, Kosmetikk, Lag selv, Naturlig, Oppskrifter, Prakisk tips, Skjønnhet, Urter, Velvære

Lag din egen ansiktstoner!

Ansiktstonere er forfriskende å spraye på ansikt i løpet av dagen – spesielt på sommeren! Det er også fordelaktig å bruke en ansiktstoner etter at du har renset ansiktet med ansiktsrens og før du tar på deg hudkrem, for å virkelig fjerne ekstra fett og smuss fra hud og få ren og vakker hud. Ansiktstoner er heldigvis veldig lett å lage hjemme helt selv. Husk å ha en sprayflaske du kan ha tonervannet i sånn at du kan spraye det direkte på ansiktet, eller så kan du spraye det på en bomullspad og deretter påføre tonervannet til ansiktet.

Ansiktstoner for normal hud

 • Hell 5dl varmt vann over tørkede eller ferske mintblader. La bladene ligge i vannet i ca. 10 minutter før du fjerner bladene. La vannet kjøle seg ned og bruk ansiktstoner som beskrevet ovenfor.
 • Rosevann kan også brukes direkte på nylig renset hud.
 • Lag en kopp kamomillete og legg et par mintblader oppi den varme teen. La teen kjøle seg ned, kast teposen og tilsett ¼ kopp gulrot- eller agurkjuice (kan sløyfes).

Ansiktstoner for fet hud

 • Bland et glass hvitvin og ha opp i et par stilker rosmarin, timian og et par mintblader. La urtene ligge litt i vinen og fjern etter 2-3 timer.
 • Ha et par tesalvieblader oppi varmt vann og la dem ligge i ca. 20 minutter. Fjern bladene og la vannet kjøle seg ned.

Ansiktstoner for tørr hud

 • Ha 1 ss epleeddik oppi en kopp varmt vann. La vannet kjøle seg ned.
 • Ha 1 kopp agurkjuice med et par mintblader oppi. La mintbladene ligge i ca. 20 minutter, fjern og bruk deretter toner som breskrevet ovenfor.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “Lag din egen ansiktstoner!

  1. Hei igjen, Maria! 🙂

   Personlig ville jeg ikke hatt disse her liggende i skapet i mer enn en uke. Derfor er det lurt å lage små mengder ansiktstoner først for å se om du liker det eller ikke. Det eneste som blir brukt i disse oppskriftene er hovedsaklig urter og vann, og ikke noe som konserverer eller forhindrer mugg etc.

 1. Jeg liker at det ikke er tilsatt noe altså:)
  Blir alltid skeptisk når man begnner å lese på innholdet i butikksminka:P
  Dessuten koster jo den oppskriften der nesten ingenting! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.