Mat, Oppskrifter, Vegetar

3 veganiserte salatdressinger

Salater er noe veganere generelt vet mye om. Er du en gammel veganer, er du vant til å blande alle typer mat i salaten; frukt og grønnsaker, nøtter og bønner, krutonger og stekt tofu og peanøttsmør og soyasaus er ikke ukjente kombinasjoner. Men å skaffe seg en god vegansk dressing er ikke like lett som å få tak i en god vegansk salat. Her er tre dressingoppskrifter som alle er veganske og som smaker utrolig godt!

Stekt hvitløksdressing
Smaken på denne dressingen er litt sterk og det anbefales ikke å toppe salaten med denne dressingen før du skal ut på et viktig møte, men er du virkelig glad i hvitløk er dette sannsynligvis den beste (og sunneste) dressingen du noensinne kommer til å smake.

10-12 hvitløksfedd
250ml linolje/olivenolje
125ml balsamicoeddik
125ml vann
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss Dijonsennep

Separer (men ikke skrell) hvitløksfeddene og tørrstek dem i en liten uoljet (!) panne i 10-15 minutter. Pass på at feddene ikke brenner seg; snu de derfor relativt ofte. Sett feddene til side og la dem kjøle seg litt ned før du skreller dem.
Ha alle ingrediensene i en blender eller food processor helt til det blir en jevn dressing.

Sterk avokadodressing
Denne dressingen passer perfekt til en grønn og litt kjedelig salat. Tabascosaus og cayennepepper spriter virkelig opp denne dressingen og gir den en fyldigere smak. Fordi denne dressingen er såppass kremet, smaker den også nydelig som grønnsaksdip.

1 avokado
1 ss sitronjuice eller eddik
125ml vegansk rømme
5 ss linolje eller olivenolje
1 hvitløksfedd, knust
½ ts cayennepepper
½ ts salt
¼ ts Tabascosaus eller annen sterk saus

Bland alt sammen i en food processor eller blender helt til det ser ut som en jevn og kremete dressing.

Enkel sesamdressing
Er du ikke så glad i kremete og sterke dressinger, er denne dressingen noe for deg. Med en enkel og subtil smak overskygger den ikke smaken av grønnsakene i salaten og den passer til de aller fleste salater.

2 ss sesamolje
4 ss soyasaus
4 ss risvinseddik
Krydder (kan sløyfes)

Visp alt sammen med en gaffel. Ha dressingen direkte over salaten.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.