Debatt, Farlig kjemi, Hormonbombe, Innholdsstoffer

Giftige stoffer i kosmetikk påvirker kroppen vår

Nylig ble fire norske kjendiskvinner (Julie Brodtkorb, Agnes Kittelsen, Siri Kalvig og Liv Grete Skjelbreid Poirée) i samarbeid med Miljømerking og magasinet Cygnus, testet for fire grupper stoffer miljøgifter som man letter finner i vanlige sminke- og hudpleieprodukter i en artikkel i Dagbladet. Som for mange andre kvinner og menn i Norge, viste resultatet at alle hadde miljøgifter i blodet.

Direktør i Miljømerking, Alvhild Hedstein forteller at selv om miljøgiftene finnes i kroppen vår i små doser, er det mange av disse giftene som ikke brytes ned og blir værende i kroppen. Problemet er at vi ikke vet nok om hvordan det påvirker oss på lang sikt. Hun sier også at miljøgiftene kanskje er en årsak til flere allergier, høyere forekomst av kreft og nedsatt fruktbarhet; dette er noe vi ikke kan utelukke.
Disse miljøgiftene er å finne i alt fra håndsåpe og tannkrem til hudkrem og leppestift.

Forskningssjef ved Folkehelseinstituttet, George Becher forteller at miljøgiftene med hormonforstyrrende effekter hovedsaklig kan påvirke barnets utvikling og hormonsystemet i fosteret. Han peker også på at testikkelkreft og reproduksjonsforstyrrelser kan være en følge av miljøgiftene.

En oppfordring og påminnelse til å bli mer bevisst på hva vi putter på huden er viktig fra tid til annen; det utgjør faktisk en stor forskjell på din fremtidige helse! Hos Green Spirit er alle produktene fra lipgloss til solkrem frie for miljøgifter og parabener som virker skadelig på hud og helse. Ta en titt her!

Her får du lest hele artikkelen hos Dagbladet. Ta også en titt på listen helt nederst i artikkelen som viser verstingstoffene i forbrukerprodukter du burde holde deg unna.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.