Kroppspleie, Prakisk tips, Vinter

Kjerringråd mot vintertørr hud

Når det kalde og nordiske vinterværet setter inn for godt på slutten av året og vi blir eksponert for den tørre vinterlufta nesten konstant, er det for mange helt uunngåelig med tørr hud i både ansikt og på hender, føtter og resten av kroppen.
Dette er heldigvis normalt og er i mange tilfeller lett å gjøre noe med; denne gangen ved hjelp av kjerringråd som vi alle kanskje vet om, men som er lette å glemme til tider.

  • Når du skal smøre deg med bodylotion, salve eller annen fuktighetskrem, er det best å gjøre det rett etter dusj. Det er rett og slett fordi huden er tilstrekkelig fuktig (ikke våt!) etter en dusj at hudproduktene trekker lettere inn.
  • Varm luft innendørs gjør at huden din tørker lettere ut. Skru ned varmen i de rommene du oppholder deg mest i; en eller to grader er nok til at du merker forskjell på huden, men samtidig ikke merker at det blir noe særlig kaldere.
  • Drikker du lite vann? Da kan det kanskje være «vannmangel» og ikke tørr og kald luft som du må ruste deg mot. Drikk mer vann i en periode og se om det hjelper på huden din.
  • Bland to kopper eller glass havremel i vannet når du tar deg et bad og ligg i badekaret en stund. Havregryn sies å ha vitaminer og mineraler som er spesielt gode for tørr hud.
  • Unngå såpe med lut. De fleste såper inneholder en god del lut som tørker ut hud og hår. Bruk derfor en mild såpe både for hår og for kropp, for å forebygge og få bukt med tørr hud. Et godt eksempel på en god såpe er Terre d’Oc Argan Black Body Soap og Terre d’Oc Prickly Pear Black Soap.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Kjerringråd mot vintertørr hud

  1. Jeg er generelt ikke veldig glad i kjerringråd, for veldig ofte er det bare anektoter mer enn noe som faktisk funker. Likevel, de fleste her er jo faktiske, gode råd 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.