Livsstil, Trening

Kom i gang med treningen

Vil du begynne å trene, men sliter med å komme deg opp fra sofaen? Personlig trener Helene Vabø Thorsen fra SATS Storo gir deg de aller beste tipsene for å komme i gang med treningen!

– Ofte er det bestemte avtaler som fungerer best. Avtal med venner, sett av tid hver uke – og hold den tiden hellig, forklarer Thorsen, og understreker at treningstiden er en tid som kun skal være din.

– Om venner vil være sammen deg, kan de bli med på treningsøkten, eller de kan vente til du er ferdig med å trene, påpeker hun.

Har jeg tid?
Mange som vil begynne å trene føler ofte at det ikke «tid» til å trene, men ifølge Thorsen handler det rett og slett om prioriteringer.

Hva kan du kutte ned på for å få tid til å trene? Eller hvilke planer kan du gjøre om på? Hvor har du små smutthull der trening er mulig?

– Har du for eksempel en halvtime hjemme, kan du fint bruke denne halvtimen på god trening. Det er ikke så mye mer som skal til, forklarer Thorsen.

Å komme i gang med treningen krever en blanding av motivasjon og forberedelser, ifølge personlig trener Helene Vadbø Thorsen fra SATS Storo.

Vær forberedt
Ifølge Thorsen kan det også være lurt å forberede seg før treningstimen, og det er spesielt to ting som kan få i gang treningsmotivasjonen:

1. Spis smart hele dagen igjennom for å være klar for trening (eller for å bygge opp etter morgentrening).

2.  Pakk treningsbagen og ta den med på jobb. Legg fram alt kvelden før slik at det ikke vil oppleves som tiltak om morgenen når du er trøtt.

– Er du forberedt, er det mye lettere å «bare gjøre det», forklarer Thorsen.

Er du usikker på hvordan du skal begynne kan det være lurt å ta kontakt med en personlig trener som kan sette opp en treningsplan og program, som enten kan gjøres sammen treneren eller på egenhånd. Det å ha en å rapportere til kan også hjelpe på motivasjonen!

Hva er ditt beste tips for å komme i gang med treningen?

Guri Merete Smenes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.