Acorelle, Baby og Barn, Babypleie, Gravid, Green Spirit, Hudpleie, Nybakt mor, Økologisk, Prakisk tips, Produktanbefalinger, Produktomtaler, Produkttips, tomtomBABY & tomtomMAMA, Velvære

Økologisk babypleie

For mange starter den økologiske bevisstgjøringen når man blir foreldre. Man ønsker å verne den lille mot skadelige stoffer, helt fra starten av graviditeten og videre på utsiden av mors mage. Selv om man har tatt lett på både hudpleie og kosthold tidligere, er tiden nå inne for å velge det beste for barnet. Maten man spiser påvirker babyen slik som også hudpleien gjør. Derfor velger mange økologiske stelleprodukter som er fri for kjemiske stoffer som bl.a. parabener og mineraloljer.

Et spedbarn trenger minimalt med stelleprodukter, nesten ingen ting. Men det man bruker på barnet bør være av så god kvalitet som mulig slik at den sarte babyhuden ikke tar skade, og slik at huden ikke absorberer stoffer som er uheldig for hormonbalansen. I starten trengs kun litt olje til bruk i badevannet, til massasje og på stumpen for å beskytte mot irritasjon og rødhet. tomtomBABY Babyolje er et økologisk førsteklasses produkt som anbefales til dette formålet. Denne oljen er dessuten anbefalt av Grønn Hverdag.

Bleieområdet kan ha behov for ekstra pleie og beskyttelse. Ofte så holder det å forebygge bleieutslett med tomtomBABY Babyolje etter at stumpen er vasket med en fuktet klut. Prøv å unngå bruk av våtserivetter for ofte, rent vann + olje er best. Skulle du ha behov for rens uten tilgang på vann er Acorelles rensevann et supert og mildt produkt, som også er kjekt for å friske opp hendene til mor og far også. Skulle stumpen bli rød og sår er sinksalve eller en stellekrem lurt å påføre regelmessig. Da får huden anledning til å helbrede seg samtidig som den beskytter mot ytterligere sårhet. For mange har redningen vært tomtomBABY Bleiekrem som inneholder en rekke gode økologiske råvarer samt sink. Mer om denne salven kan dere lese om her!

tomtomBABY Økologisk babypleie

Når barnet begynner å spise grøt og annen fast føde blir det også mer aktuelt med hyppige vask og bad. Litt mild vaskegel i badevannet gjør underverker for bådet hud og hår, og ikke minst gir det babyen en velgjørende og morsom opplevelse. Vann kjennes godt, og vann er gøy å plaske i! Acorelle Baby Cleansing Gel og tomtomBABY Vaskegel er milde produkter som egner seg utmerket til denne velværestunden. Begge disse virker dessuten beroligende for babyen noe som er en fordel før leggetid.

Avslutt baderutinen med en lett og rolig massasje. Det føles godt for den lille, og styrker båndet mellom deg som forelder og barnet. Bruk en olje som f.eks tomtomBABY Babyolje eller Acorelle Baby Massage & Care Oil for en mild og velgjørende opplevelse, ellers kan en lotion i form av tomtomBABY Lotion brukes, som har en mild duft av ekte vanilje. Olje og lotion vil sørge for at huden bevares myk og forhindrer uttørring.

Lindrende for de første tennene

Når de første tennene er på vei oppleves det veldig ofte som et stort ubehag for babyen. Nye tenner klør og gjør vondt. Sørg for at babyen har en bitering uten bisfenol A (BPA free) som den kan tygge på. Det finnes de med vann eller gele inni, og avkjølet i kjøleskap vil det virke lindrende for babyen å tygge på. Acorelle har dessuten utviklet en lindrende gel som kan masseres på gommene når babyen føler ubehag. Acorelle First Teeth Balm kan dere lese mer om her.

Vi må ikke glemme solpleieprodukter når vi skriver om økologisk babypleie. De aller minste skal ikke utsettes for sol i det hele tatt, men på sommeren, og når barnet blir litt større er det ikke til å unngå å bli eksponert for solens sterke stråler. Da er det viktig at barnet beskyttes med både solbriller, klær og solkrem. Solkrem kan være de værste hormonbombene for kroppen, og babyer bør unngå de kjemiske UV-filtrene. Heldigvis finnes det gode økologiske og trygge solpleieprodukter. Alphanova tilbyr to solkremer til baby; faktor 30 og 50+. Begge er anbefalt av Grønn Hverdag og sikrer huden mot de skadelige strålene.

Kort oppsummert trenger babyer svært få produkter, og lite produkt, så når dere skal kjøpe inn til den lille, sørg for at det er av beste kvalitet. Økologisk betyr at produktene baseres på naturlige råvarer fri for sprøytemiddelrester og tilsetningsstoffer. En sertifisering sikrer deg at produktet er økologisk. Både tomtomBABY, Acorelle og Alphanova er sertifiserte, henholdsvis av tyske BDIH og franske Ecocert.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Økologisk babypleie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.