Kosthold, Mat, Oppskrifter

Enkel sommermat med suppe

Aspargessuppe

Enkelte dager er det ikke bare gøy å stå på kjøkkenet å lage mat, spesielt gjelder det på dager da solen steiker og man er lei av sommerens grill og salater allerede. Hva gjør man da? Jo, man lager seg en enkel suppe. Det går raskt og kan enkelt nytes i en skål ute i solen.

Aspargessuppe

Du trenger til fire porsjoner:

1 bunt friske grønne asparges
2 ts salt
1 ts sukker eller sukrin
5 dl buljong
3 dl fløteerstatning eller fløte
½ ts pepper
1 tomat
spekeskinke

Skjær vekk 2 cm av aspargesen. Del så aspargesen i biter på ca. 1 cm. Kok opp aspargesen i buljongen og la det koke i ca. 5 minutter. Ha i fløten på slutten av koketiden. Ta ut 1/3 av asparges-bitene. Ha innholdet i en stavmikser og kjør dette til det blir en glatt og fin konsistens. Ha det tilbake i kjelen og hold det varmt.

Del tomaten i båter. Ta ut innmaten. Del tomatkjøttet i terninger. Bland dette med 1/3 av aspargesen som ble tatt ut av suppa. Stek skivene med spekeskinke lett i stekepanne til de blir gylne og sprø. Legg en spiseskje tomat/asparges i hver suppe-tallerken, hell over varm suppe og legg to skiver spekeskinke på toppen.

Server gjerne med nystekte rundstykker til.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.