Gode råvarer, Mat, Oppskrifter, Sommer, Vegetar

Sunn mat på grillen

Grillmat trenger ikke å bety fete grillpølser med e-stoffholdige dressinger og potetsalater som tilbehør.
Skal du på stranda er det en huskeregel du alltid burde prøve å opprettholde.

Sunn mat
Isvann
Perfekte porsjoner

SIP står for det som er viktig å ha med i kjølebagen sin. Nemlig sunn mat, isvann og perfekte porsjoner! Skal du ha grillfest i hagen derimot, er det også viktig å huske SIP-regelen, men det blir noe lettere å lage sunn mat ettersom du ikke trenger å frakte den med deg.

Hold det magert
Skal du ha kjøtt på grillen, prøv å avstå fra pølser og annen fet kjøttmat og gå heller for grillet kylling, mager skinke og/eller kalkun med masse grønnsaker til. Høres dette kjedelig ut, ikke fortvil! Det er et hav av sunne marinadeoppskrifter ute på nettet og i kokebøker som du kan dra nytte av når du skal være med på årets grillfest. Laks er også kjempegodt på grillen!

Er du vegetarianer kan du marinere tofu og ha på grillen, kjøpe kjøtterstatninger du kan ha på grillen (pass på ingrediensene her – det er ikke alltid alt er like sunt!) og lage tofu- og grønnsaksspyd. Deilige salater passer for alle! Spesielt godt er det med waldorfsalat til grillmaten. Tilbehør som syltede grønnsaker, hummus og andre dipper, sauser og sprøtt brød og smør er heller ikke å forakte.

Frukt og grønnsaker
Jo flere og ferskere grønnsaker du bruker til grillmaten, desto bedre! Ingenting sier sommer mer enn ferske og lokale grønnsaker og saftig frukt. Agurker, gulrøtter, asparges, cherrytomater, selleri, sukkererter, epler, kirsebær, pærer, jordbær og rips er blant det grønne du kan få lokalt eller finne i din egen hage på sommeren. Det er sunt, enkelt, raskt og beleilig å ha med seg på tur eller bare ha stående i kjøleskapet.

Grillede asparges
Grillede asparges er kjempegodt og utrolig enkelt å lage og legge på grillen. Ta en pakke med asparges, trim av de røffe endene, hell litt olivenolje, salt og pepper over aspargesene og ha dem over grillen i 2-3 minutter eller til de er møre.

Poteter og mais
Enkelt, sunt og godt og en sikker vinner, selv hos den mest kresne! Pakk en potet i aluminiumsfolie og ha den på grillen i 40-60 minutter (kommer an på størrelsen på poteten). Pakk den opp, kutt den i to og hell på hvitløkssmør, mais, selleri, salat, salt, pepper, paprika og andre grønnsaker og nyt!

Mais er også deilig å ha på grillen og smaker nydelig med et par skjeer hvitløkssmør.

Dessert
Det som er så deilig med sommeren er at ingen orker fete desserter som tar lang tid å lage. Noe friskt, sunt og forfriskende er veldig etterlengtet hos enhver gjest. En fint kuttet vannmelon på fat er deilig på varme sommerdager, spesielt etter et realt grillmåltid. Prøv også å servere diverse bærsmoothier, ferske bær, mango og andre meloner med isvann til. Mmm!

Bon appetit!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Sunn mat på grillen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.