Farlig kjemi, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen, Kosmetikk

Vær OBS på dette stoffet

ALLERGI MOT MI / Methylisothiazolinone: Det har lenge vært et økt fokus på å holde seg unna parabener i kosmetikken. Parabener er et konserveringsmiddel som er mistenkt å kunne gi en mulig hormonforstyrrende effekt. Delvis på grunn av at forbrukerne har blitt mer bevisste mot dette og unngår produkter som inneholder parabener, har flere produsenter begynt å bruke Isothiazolinoner som er et bakteriedrepende konserveringsmiddel i større grad enn tidligere. MI (Isothiazolinoner) blir brukt som et alternativ til parabener.

2354733Produkter som inneholder MI. Kilde: http://www.vg.no/forbruker/nytt-farlig-stoff-funnet-i-norske-butikkhyller/a/23393679/

MI finnes overalt – i maling, butikksjampoer og vaskemidler for å nevne noe. Det at produkter er uten parabener (men erstattet med MI) gjør at de ofte markedsføres som «hudvennlige» og forbrukerne blir trukket mot det at de er parabenfrie. Dette gir en følelse av å bruke noe som er tryggere – mens det i realiteten er erstattet med et antatt mye farligere stoff som kan gi forferdelige allergier.

Det er rapportert om mange allergiske reaksjoner fra MI, og økningen er dramatisk ettersom stoffet blir brukt mer. Har man først blitt allergisk, må man passe på alt man bruker og er i nærheten av.

Det finnes ingen regler nå som krever tydelig merking av at produkter inneholder MI. Produsentene er flinke til å bruke mange forskjellige synonymer for stoffene i innholdsfortegnelsen, derfor kan det være vanskelig å finne ut hva de faktisk inneholder. Vær på vakt og søk opp hva de forskjellige stoffene i innholdsfortegnelsen betyr. Det kan være slitsomt og det krever planlegging, men det er verdt det når du kan føle deg trygg med produktene du har rundt deg og på deg.

Vi i Grønn og skjønn kan betrygge dere om at MI ikke er tillatt i økologisk sertifiserte produkter. Alle Green Spirit sine produkter innehar trygge konserveringsmetoder fritt for både MI og parabener.

Kilder (klikk på navnene for å se artikler):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Vær OBS på dette stoffet

  1. […] ALLERGI MOT MI / Methylisothiazolinone: Det har lenge vært et økt fokus på å holde seg unna parabener i kosmetikken. Parabener er et konserveringsmiddel som er mistenkt å kunne gi en mulig hormonforstyrrende effekt. Delvis på grunn av at forbrukerne har blitt mer bevisste mot dette og unngår produkter som inneholder parabener, har flere produsenter begynt å bruke Isothiazolinoner som er et bakteriedrepende konserveringsmiddel i større grad enn tidligere. MI (Isothiazolinoner) blir brukt som et Les mer […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.