Ernæring, Helse, Kosthold, Mat, Supermat, Vegetar

8 matvarer du bør ha i kostholdet ditt

nuts-salad-foods-PR-970x480

Hvitløk: Hvitløk er en av de eldste kjente medisinplanter. Både den og løk generelt er full av immunstyrkende plantestoffer. Hvitløk irriterer kreftcellene og er derfor en viktig del av et kreftforebyggende kosthold.

Kål: Hele kål-familien har kreftbekjempende egenskaper. Brokkoli, blomkål, hodekål, rødkål og rosenkål.

Gulrot: Gulrøtter har en lett avgiftende effekt på kroppen og styrker immunforsvaret. Gulrøtter er også rike på betakaroten, som gjennom flere studier har vist seg å ha en forebyggende effekt mot kreft.

Chiafrø: Chiafrø er bra for tarmen og fulle av antioksidanter som hindrer frie radikaler i å ødelegge cellene i kroppen vår. Frøene inneholder også protein, omega 3, fiber og kalium blant annet.

Bær: Bær inneholder helsebringende egenskaper som blant annet antioksidanter og har gjennom forskning vist å forebygge kreft.

Havregryn: Havregryn er en viktig kilde til fiber og en fin måte å få i oss mer fullkorn på. Havregryn inneholder også B-vitamin og jern.

Nøtter: For fiber, gunstige omega 3-fettsyrer og proteiner

Fargerike frukter og grønnsaker: Dette gir en rekke næringsstoffer som vitaminer, mineraler, kostfiber og antioksidanter.

4921205

Ønsker man å ta vare på helsa si er kostholdet en utrolig viktig del av dette. Kroppen vår er et maskineri – og det trenger riktig drivstoff for å fungere. Å fylle på med tom og næringsfattig mat gir oss ikke et sunt og langvarig liv. For mange er det nødvendig at tiltakene for å leve sunnere er enkle og konkrete. Start med å tilføre de viktigste matkildene til kostholdet ditt, og unngå de verste. Sukker er noe kreftcellene liker, så i et kreftforebyggende kosthold er det å kutte ned på sukker ekstra viktig. Rødt og bearbeidet kjøtt er matvarer som gir økt risiko for tarmkreft. Man vil derfor ha store fordeler av å kutte ned på eller kutte ut dette i kosten.

Skrevet av Neneva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “8 matvarer du bør ha i kostholdet ditt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.