For kvinner, Kosthold, Livsstil, Mat, Oppskrifter, Vegansk, Vegetar

Oppskrift på hummus

Hummus er en fantastisk puré som er godt likt av vegetarianere og veganere. Hvorfor ikke prøve denne til middagen? Hummus er en fin måte å få i seg ekstra proteiner på (som ofte er bekymringen til mange når de skal kutte animalske produkter). Den er laget av kikerter som er rike på protein og andre næringsstoffer, som folat, kopper, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan (essensielle næringsstoffer). Kikerter har en forebyggende effekt mot hjertesykdom, de gir stabilt blodsukker og forebygger dermed diabetes. De er bra for den sunne tarmfloraen, det at de er rike på jern er spesielt bra for kvinner på grunn av menstruasjon og blodtap – og som om ikke det var nok, så har de en svært styrkende antioksidativ effekt på grunn av mangan. Trenger man flere grunner?

Tahin er en masse laget av sesamfrø, så dette er en ren og naturlig ingrediens som er fin å bruke i hummus. Lag gjerne litt ekstra hummus og ha stående i kjøleskapet til flere måltider.

Du trenger: 

  • 380g kikerter
  • 1,5 ss tahin
  • 3 hvitløksfedd
  • Rapsolje
  • Salt
  • Paprikakrydder

Skyll av kikertene, ha i en bolle sammen med resten av ingrediensene. Du trenger ikke mye olje, kun litt. Smak til med salt og paprikakrydder. Miks med en stavmikser – og du er ferdig! Så enkelt er det å få denne puréen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.