Ernæring, Helse, Kosthold, Livsstil, Mat

Frukt er sunt

VG Nett kan vi lese at ny forskning gjør at en svensk lege sår tvil om hvor sunt det er å spise frukt. I den amerikanske studien fikk forsøkspersonene servert like mengder fruktose (fruktsukker) eller glukose (druesukker) målt i kalorier. Gruppen som fikk fruktsukker ble rundere rundt magen enn de som fikk druesukker, selv om kalorimengden var den samme. Men det skal også sies at forsøkspersonene ikke har spist frukt, men drukket væske tilsatt fruktose og det i ekstremt store mengder. Hele 25 prosent av energiinntaket har kommet fra denne væsken.
Vi velger å tro at frukt ER sunt sammen med et variert og ellers sunt kosthold.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Frukt er sunt

  1. Hei, Takk for hyggelig hilsen. JA, frukt og grønt er sunt – de fleste av oss spiser vel altfor lite av begge deler! God helg fra Siv

  2. Selvfølgelig er frukt sunt, men hvis man slanker seg bør man ikke hive innpå i store mengder. Fruktsukker er også sukker (selv om det er sunnere). Hvis man gjerne vil gå ned i vekt, bør man heller spise masse gulrot og tomater f.eks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.